ajánlott oldalak

A német iparszövetség elnökével tárgyalt Orbán Viktor

A magyar és a német gazdaság szoros együttműködéséről, továbbá az ipar megerősítésének fontosságáról tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Ulrich Grillo, a német iparszövetség elnöke pénteken a Parlamentben - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.
Létrehozva: 2013. november 8., 09:56 | Utoljára frissítve: 2013. november 8., 12:33
nyomtat küld

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a megbeszélésen egyetértés volt abban, hogy fontos az ipar megerősítése a versenyképesség visszanyerése érdekében. Orbán Viktor elmondta - idézte szavait -, hogy Magyarország jelenleg a 3-4. helyen áll az európai uniós tagállamok sorában az iparnak a GDP-hez való hozzájárulási arányát tekintve. Megerősítette, kormánya tovább akar javítani ezen a pozíción.

Szó volt arról is, hogy 2012-ben tovább nőtt a két ország közötti külkereskedelmi forgalom, Magyarország Németországgal bonyolítja külkereskedelmi forgalma negyedét. A kormányfő és a német iparszövetség elnöke elégedetten állapították meg emellett azt, hogy a 2010-es kormányváltás óta 6,1 milliárd eurónyi német beruházás érkezett Magyarországra - közölte a találkozóról beszámolva a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

(MTI - fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ