ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Varga: Van lehetőség a növekedés előmozdítására

Az elmúlt három év kormányzati intézkedései nyomán jövőre közel két százalékkal növekedhet a magyar gazdaság, és ennek fő nyertesei a magyar kis- és közepes vállalkozások (kkv) kell legyenek - mondta a nemzetgazdasági miniszter vasárnap a Pest megyei Sarlóspusztán, ahol fiatal közgazdászokkal találkozott.
Létrehozva: 2013. november 10., 16:42
nyomtat küld

Varga Mihály a Fejlődő Vállalkozások Egyesülete által szervezett harmadik iCon gazdaságpolitikai konferencián elmondta: az elmúlt három év kormányzati intézkedéseinek következtében a hiány három százalék alá csökkent, az államadósság csökkenő pályára állt, az állam piaci finanszírozása pedig továbbra is biztosított. Mindezek stabil alapot teremtenek arra, hogy a gazdaság már jövőre két százalék közeli növekedési pályára álljon, "és ennek első számú nyertesévé a hazai kkv-k kell, hogy váljanak" - jelentette ki.
   
A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: nem választási költségvetés készült, és van lehetőség a növekedés előmozdítására. Varga Mihály az infláció mérséklődése miatt tarthatónak nevezte a jegybank kamatcsökkentési pályáját. A tárcavezető kérdésre válaszolva azt mondta, az átállás az új, online adatkapcsolatra képes pénztárgépekre lehetne gördülékenyebb. Napokon belül megjelenik egy rendelet az átállás gyorsítására: a megrendelésben közreműködő szakszervízeknek a pénztárgép-megrendeléseket nyolc napon belül továbbítaniuk kell a forgalmazóknak, amelyeknek hét napjuk lesz arra, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) bejelentsék a rendelési adatokat - mondta. A NAV honlapján közvetlenül a forgalmazóktól lehet majd megrendelni a pénztárgépeket - tette hozzá.
   
A szombaton kezdődött kétnapos konferencián több mint száz fiatal közgazdász és vállalkozó vett részt. A rendezvényen a kormányzat és a versenyszféra szereplői a magyar kkv-szektor problémáiról, versenyképességéről és a kiszámíthatóság jelentőségéről vitáztak. Áttekintették a hazai kkv-k finanszírozási lehetőségeit kereskedelmi és központi banki oldalról, szóba kerültek a magyar vállalkozások fejlődésének esélyei és korlátai, illetve külföldi előadók szemszögéből vizsgálták a kormány gazdaságpolitikáját.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések