ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Minden pénzügyi akadály elhárult a megállapodás útjából

Megállapodásra jutottak a Tanács és az Európai Parlament tárgyalódelegációi a 2014-es uniós költségvetésről és a 2013-as költségvetés még rendezetlen kifizetési szükségleteiről. Surján László az EP kereszténydemokrata alelnöke szerint ezzel elhárult az utolsó pénzügyi akadály is a 2014-2020-as uniós költségvetési keretek elfogadása útjából.
Létrehozva: 2013. november 12., 16:34
nyomtat küld

Az Európai Parlament és a Tanács képviselőinek egyeztető bizottsága 2014-ben a kötelezettségvállalások szintjét 142,6 milliárd euróban, a kifizetések szintjét 135,5 milliárd euróban határozta meg. Ezzel a Lisszaboni Szerződés hatályba lépése óta először sikerült elérni, hogy növeljék a Tanács által megvágott kifizetési szinteket, most 350 millió euróval. Az esetleg még a jövőben hiányzó összegek biztosítását költségvetési módosításokon keresztül a költségvetési hatóság két ága közös nyilatkozatban vállalta.

A felek rendezték a 2013-as költségvetésből hiányzó 3,9 milliárd eurós kohéziós kifizetést és a tavalyi árvizek miatt legnagyobb károkat szenvedett Németországnak, Ausztriának és Csehországnak folyósítandó összesen 400 millió euró forrásait is.

Surján László szerint a ma hajnali megállapodással elhárultak az utolsó pénzügyi akadályok is a februári európai tanácsi keretköltségvetési megállapodás útjából. Az azt megerősítő parlamenti jelentésről az EP Költségvetési Bizottsága várhatóan most csütörtökön, a plenáris ülés pedig jövő héten szavaz.

Háttér: az Európai Tanács februári megállapodásának hazánk az egyik legnagyobb nyertese: az Orbán Viktor vezette tárgyalódelegáció a kisebb uniós "tortából" is nagyobb részt tudott elhozni, mint a korábbi szocialista kormány. Hazánkba hét év alatt 35,5 milliárd euró regionális fejlesztési és agrárforrás érkezhet, ezzel egy főre vetítve az egész Európai Unióban a második legnagyobb támogatás a miénk.

(EPP-HungarianPress)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések