ajánlott oldalak

A kormány egy jó állapotú gazdaságot hozott létre

A nemzetgazdasági miniszter várakozása szerint a csütörtökön napvilágra kerülő GDP adatok a magyar gazdaság növekedését fogják visszatükrözni.
Létrehozva: 2013. november 13., 13:16 | Utoljára frissítve: 2013. november 13., 16:49
nyomtat küld

Varga Mihály szerdán egy fővárosi eseményen újságíróknak arról beszélt: az idén 1 százalék körül, jövőre pedig 2 százalék körül növekedhet a magyar gazdaság. Szavai szerint a harmadik negyedéves növekedési adat is ezt fogja alátámasztani.

A miniszter azt mondta: a jövő évi optimizmust az erősíti, hogy a kormány egy jó állapotú gazdaságot hozott létre az elmúlt 3 év konszolidációja után. "Növekednek a munkahelyek, stabilizálódik a gazdaság, kisebb mértékű az adósságunk, az infláció mértéke történelmi mélyponton van. Mindezek azt mutatják, hogy jövőre - ha nem is lesz kolbászból a kerítés -, de sokkal jobb helyzetben lesz az ország, mint idén" - fogalmazott a tárcavezető. Szólt arról, hogy az alacsony infláció jó a családoknak, háztartásoknak, mert az áremelkedés ellen nagyon nehezen tudnak csak védekezni az emberek. Ebből a szempontból örömteli ténynek nevezte, hogy 1 százalék alá csökkent a magyar infláció mértéke. "Ez azt jelenti, hogy a forintunk az igenis egy szilárd, jó, értékálló pénzzé kezd válni" - mondta Varga Mihály.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ