ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Illés: Kárelhárítási programok indulhatnak

A Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára lát esélyt arra, hogy a következő európai uniós költségvetési ciklusban komoly kárelhárítási programok induljanak Magyarországon.
Létrehozva: 2013. november 13., 17:10 | Utoljára frissítve: 2013. november 14., 10:05
nyomtat küld

A 2014-2020 közötti időszakban az ország rendelkezésére álló több mint 7 ezer milliárd forintból akár 350 milliárd forintot is lehetne erre a célra fordítani, ami munkahelyeket is teremtene az országban - mondta Illés Zoltán szerdán Berettyóújfaluban, a volt szovjet katonai bázis területén befejeződött kármentesítés zárórendezvényén.
 
Illés Zoltán szerint ugyanakkor meg kell találni a fejlesztési lehetőségeket is. Kifejtette: azt kell elérni, hogy "a költségvetésben legyen egy külön sor, amelyben szerepel a Natura 2000-es területek felülvizsgálatára egymilliárd forint".
    
A környezetvédelmi államtitkár szerint az országban 124 ezer helyrajzi számot kell átnézni, hol lehet új helyrajzi számmal "lehatárolást megcsinálni" a Natura 2000-es területeknél, s ezeken aztán fejlesztést megvalósítani. Korábban ugyanis a közös helyrajzi számok miatt olyan területek is bekerültek a Natura 2000-es területek közé, amelyek nem védett területek - jegyezte meg Illés Zoltán.
    
Muraközi István, Berettyóújfalu fideszes polgármestere a projektzárón elmondta: az önkormányzat 344 millió forint 100 százalékos támogatást nyert az egykori szovjet katonai objektum területén elhelyezett föld alatti tartályok okozta víz- és talajszennyezés felszámolására.
    
A munkák során 46,5 ezer köbméter földet és 17,6 ezer köbméter talajvizet tisztítottak meg a térségben - tette hozzá a polgármester.
    
A projekt legfontosabb célja a terület növény- és állatvilágának, a természeti környezetnek a helyreállítása volt a 42-es út mellett elterülő 4 hektáros területen. A térséget 4 éven keresztül monitorozzák 10 talajvíz-figyelő kúttal, voltaképpen akkor ér véget a teljes kárelhárítási program - tette hozzá a polgármester.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések