ajánlott oldalak

Tiltott közterületekről, közlekedési tarifákról dönthet a Fővárosi Közgyűlés

A Fővárosi Közgyűlés meghatározhatja csütörtöki rendes ülésén azokat a közterületeket, amelyeken jogellenes az életvitelszerű tartózkodás, továbbá dönthet a BKK-nyugdíjasbérletek árának csökkentéséről.
Létrehozva: 2013. november 13., 17:41
nyomtat küld

A jogellenes közterületi tartózkodásra vonatkozó rendelettervezet világörökségi területeket, aluljárókat, járdákat, valamint kerületi önkormányzatok által kért területeket tartalmaz. Az előterjesztésben a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal együtt olyan közterületeket határoztak meg, ahol az elérendő cél - a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme - érdekében feltétlenül szükségesnek tartják a korlátozást.

A képviselők dönthetnek arról is, hogy jövőre 10 százalékkal csökkenjen a Budapesti Közlekedési Központ nyugdíjasbérletének ára. A városvezetés javasolja azt is, hogy a többi jegy- és bérletfajta ára változatlan maradjon.

Jövőre bevezetnék a közoktatásban tanulóknak a kétheti bérletet, mivel többször is felmerült már az igény erre. Mivel június középén ér véget a tanév, így az oktatási időszak utolsó két hetére jól használható bérletfajta lenne. Ennek árát 2550 forintban állapítja meg az előterjesztés.

Az ülés napirendjén szerepel a Budapesti Operettszínház igazgatói posztjára, valamint a Vígszínház vezetői posztjára szóló pályázat kiírása. Szeptember végén mindkét pályázatot eredménytelennek nyilvánították. A Budapest Operettszínház igazgatói posztjára 17 hónapra, 2015 júniusának végéig szóló igazgatói pályázat kiírásáról dönthetnek, mivel a Budapesti Operettszínház jelenlegi főigazgatójának, Kerényi Miklós Gábornak a vezetői megbízatása 2014. január 31-én lejár.

Szintén ekkor jár le Eszenyi Enikő megbízatása a Vígszínház élén. Erre a posztra is 17 hónapos időtartamra írnának ki pályázatot.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ