ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Kétmilliárdos turisztikai fejlesztés indult Baján

Elindult a Baja fesztivál-város turisztikai háttér infrastruktúrájának komplex fejlesztése elnevezésű projekt megvalósítása, amelyhez közel 2 milliárd forintot nyert a város önkormányzata – jelentette be Zsigó Róbert, Baja Fideszes polgármestere csütörtökön, a Bácskai Kultúrpalotában tartott sajtótájékoztatón.
Létrehozva: 2013. november 14., 12:55 | Utoljára frissítve: 2013. november 14., 14:17
nyomtat küld

A turisztikai beruházás azt a célt szolgálja, hogy a mai kornak megfelelő körülmények között lehessen bemutatni Baja egyedülálló természeti környezetét - mondta a polgármester.     A beruházás során épülő gyalogos- és kerékpárutak, illetve hidak segítenek abban, hogy a bajai idegenforgalom infrastrukturális háttere kiépüljön, és a turisták hosszabb időt töltsenek a városban. Baja városa a méltó helyére kerülhet a turisztikai térképen - tette hozzá.    Zsigó Róbert, aki Baja és térsége országgyűlési képviselője is, úgy fogalmazott: a beruházás elkészülte után "elmondhatjuk, hogy kormányzati támogatással, saját munkánkból, illetve az itt élők szorgalmából valóban sikeressé tettük ezt a várost".
   
Rádóczi Valéria, a bajai önkormányzat városfejlesztési és vagyongazdálkodási irodájának vezetője ismertette az öt fő elemből álló projekt részleteit. Az első elem a Petőfi-szigeten az egykori ifjúsági házból kialakítandó turisztikai központ lesz, ahol információs pont, fesztiváliroda és kerékpárkölcsönző működik majd. A második elem a Pandúr-falu ökopark nevet kapta. Ez a Nagy-Pandúr-szigeten valósul meg, ahol egy ökoturisztikai látogatóközpont épül ötemeletes kilátóval, tanösvénnyel, főzőhelyekkel. Emellett 12,3 kilométer hosszú kerékpárút épül, amely az Atlanti-óceánt a Fekete-tengerrel összekötő EuroVelo6 európai kerékpáros úthálózat magyarországi szakaszához csatlakozik.    A kerékpárút a Petőfi–sziget felé a régi hídon keresztül a szigeten végighaladva éri el a projekt eredményeként újonnan megvalósuló harmadik projektelemet, a kerékpáros és gyalogos hidat, amely után halad tovább a Nagy-Pandúr-szigeten kialakítandó kerékpáros túraútvonalra, ami a projekt negyedik eleme. Az ötödik elem a belvárosban, a Sugovicán található víziszínpad felújítása a nézőtérként használatos vízparti lépcsőkkel együtt.
   
Az irodavezető elmondta: a projekt finanszírozása 98 százalékos támogatottságú, ezért az önkormányzatnak csak 35 millió forint önerőt kell biztosítania a tervek szerint 2014. június 30-ig elkészülő beruházáshoz. A turisztikai fejlesztés az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések