ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

"Ez a teljesítmény a piaci várakozások duplája"

Újabb megerősítést kaptunk arról, hogy Magyarország jobban teljesít. Tartós növekedési pályára állt a gazdaság és a vártnál is jobban teljesít – kommentálta a Fidesz szóvivője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatsorát, csütörtökön.
Létrehozva: 2013. november 14., 14:19 | Utoljára frissítve: 2013. november 14., 15:11
nyomtat küld

A harmadik negyedévben felgyorsult a gazdasági növekedés, 1,7 százalékkal bővült a magyar gazdaság – mondta Selmeczi Gabriella. Ez a teljesítmény a piaci várakozások duplája – jegyezte meg, emlékeztetve arra, hogy az Európai Bizottság tavasszal még csak 0,2 százalékos bővülést prognosztizált 2013-ra.

Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatója

Magyarország jobban teljesít, mint sok más európai ország – utalt arra Selmeczi Gabriella, hogy az unióban tapasztalt átlagos növekedés lassabb, míg a hazai növekedés gyorsabb a vártnál. Hozzátette: hazánk elmozdult a stagnálás állapotából és tartós növekedési pályára állt. Ugyanakkor a szóvivő hangsúlyozta: bizakodásra ad okot az is, hogy a gazdasági növekedés segíti a foglalkoztatottság bővülését. E mellet a „rekordalacsony infláció” növeli a bérek és nyugdíjak vásárlóértékét – fűzte hozzá. „Ez és a pedagógusok és egészségügyi dolgozók béremelése is élénkíti a fogyasztást” – mutatott rá.

Bajnai adóemelésének célpontjai a kiskeresetűek és a családok

„Ilyet még nem láttunk, hogy valaki adóemelési tervei támogatására gyűjt aláírást” – kommentálta a Fidesz szóvivője az Együtt-PM aláírásgyűjtési akcióját. Kifejtette: Bajnai Gordon állításával szemben nem fognak jobban járni a kiskeresetűek, ugyanis rajtuk és a családokon akarja a - senki által meg nem választott - volt kormányfő behajtani a bank- és különadó kivezetésének az árát.

Fotó: fidesz.hu

Selmeczi Gabriella ezzel összefüggésben leszögezte: Bajnai és a bukott baloldal veszélyezteti a kiskeresetűek adócsökkentését és a családi adórendszer eredményeit. „Visszaállítanák a 2010 előtti kudarcos adórendszert, amikor a munkavállalók fizetésének a felét elvitték a magas adók” – fogalmazott. A 16 százalékos adókulcs helyett Bajnaiék 40 százalékos adóemelést akarnak – fűzte hozzá.

A szóvivő elmondta: a családi adórendszer évente több száz milliárd forintot hagyott az emberek zsebében; négy év alatt összesen 1000 milliárd forintot meghaladó összeggel csökken a családok adóterhelése. Január elsejétől 270 ezer kiskeresetű család zsebében maradhat több pénz – húzta alá, hozzáfűzve, hogy a legalacsonyabb jövedelműek bruttó bére lényegében nettó bérré alakul. Ennek az adórendszernek az eltörlése automatikus adóemelést és fizetéscsökkentést jelentene – szögezte le.

A baloldal nem nagyon tud mit mondani

„Pánikban vannak, ami dühbe csapott át, azért fröccsenhettek ki Kéri László szájából ezek a szavak” - kommentálta kérdésre válaszolva Selmeczi Gabriella a politológus Jászapátiban tett nyilatkozatát. Ugyanakkor meglepőnek nevezte, hogy Szekeres Imre – országgyűlési képviselősége ellenére – nem utasította vissza a balliberális elemző szavait. „Nem nagyon tudnak mit mondani, dühösek, és ezért csapott át ez az egész személyeskedésbe” – vélekedett.

A szocialisták stadionok építése ellen szervezett aláírásgyűjtésről a Fidesz szóvivője elmondta, hogy szerinte az egy „kétségbeesett elterelő hadművelet”, ugyanis a balliberálisok „elég rendesen beleszorultak a bajai videó hamisítási ügybe”. Teljesen mindegy, hogy a szocialisták mit mondanak az egészségügyről, hiszen kormányzásuk idején majdnem a csődbe kergették az egész szektort – fogalmazott. Kivéreztették a korházakat, és létbizonytalanságba taszították a dolgozókat – mutatott rá. Ezzel szemben a Fidesz-kormány emeli az egészségügyi dolgozók bérét, és több százmilliárd forintot fordít az egészségügy fejlesztésére.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések