ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

"Ezért nem lehet nekik hinni"

Orbán Viktor a közmédiának adott exkluzív interjújában azt mondta: a közgazdászok a gazdasági növekedéstől azt várják, hogy az emberek elkezdenek fogyasztani, ő azonban óvatosságra int minden magyart. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az M1 Az Este című műsorában kifejtette: a növekedés és a belső fogyasztás nem mindig függ össze egymással.
Létrehozva: 2013. november 16., 10:24 | Utoljára frissítve: 2013. november 16., 21:36
nyomtat küld

Rekordszinten vannak a lakossági megtakarítások, így nyilvánvaló, hogy az emberek óvatosak, tartalékolnak; rekord mértékben csökken évről évre a lakossági hiteltartozás, így látszik, hogy az emberek megpróbálják visszafizetni hiteleiket, és megérezték, hogy a rájuk erőltetett devizahitelekkel – amibe az előző kormányok belehajszolták – megégethetik magukat – húzta alá Rogán Antal.

Rogán Antal az m1 Az Este című műsorában

A frakcióvezető hangsúlyozta: akkor fog újból megindulni a hitelfelvétel, ha az emberek azt látják, hogy a kormány meg tudja teremteni újra a feltételeit egy kiszámítható, hosszú távú támogatott lakáshitelnek, és számíthatnak arra, hogy nem jön egy másik kormány, amelynek az lenne az első dolga, hogy ezt eltörölje.

Több mint 700 ezer ember állása megtartásában segít az akcióterv

Rogán Antal azt mondta, 2002-ben ez történt; felépítette az első polgári kormány a támogatott lakáshitelek rendszerét, a szocialisták megígérték, hogy megtartják, majd első lépésként eltörölték, majd ezt követték a devizahitelek. Hozzátette: a gyerekek után járó adókedvezményt is megszüntették a szocialisták, és ma sem állnak ki mellette egyértelműen.

A kormány által bevezetett munkahelyvédelmi akcióterv több mint 700 ezer ember állásának megtartásában segítség - mondta. A szocialisták azonban kormányzásuk idején első szóra engedelmeskedtek az IMF-nek: egyhavi nyugdíjat, egyhavi fizetést vettek el, és másféle megszorításokat is bevezettek - fogalmazott a frakcióvezető, hozzáfűzve: az ellenzék azt ígérte, nem lesz gázáremelés, majd brutális emelések jöttek, megszüntették a támogatott lakáshiteleket, a gyerekek után járó adókedvezményt is, ezért nem lehet nekik hinni.

Ez tudja stabilizálni a növekedést 

A szocialisták idején minden évben magas volt a költségvetési hiány, és minden évben többet költöttek, mint amire lehetőség lett volna, ez pedig súlyos problémákat idézett elő. Gyakorlatilag egy év alatt elveszítettek az emberek mindent 2009-ben – közölte a politikus. Azt mondta: miközben költötték a költségvetés pénzét, Európában sereghajtók voltunk gazdasági növekedésben.

A frakcióvezető leszögezte: 2013 év elején a Közép-Európai térségben még az ötödikek voltunk növekedési adatban, most év végén már másodikak vagyunk.

Van reális esély, hogy felfelé megy a növekedési mutató – mondta Rogán Antal a beszerzési indexre utalva. Mint mondta, ez az előző évhez képest 25 százalékos növekedést mutat, vagyis gyorsuló növekedési pályán vagyunk. A kormány végig 3 százalék alatt tartotta a költségvetési hiányt, ez tudja stabilizálni a növekedést – tette hozzá, kiemelve, hogy ha nagyobb lenne a növekedés, az teremtene a költségvetésben mozgásteret. „Az látszik, hogy megint nekünk van igazunk” – fogalmazott Rogán Antal.

(hirado.hu - fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések