ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Több pénz marad a fővárosi családok zsebében is

A Fidesz frakcióülésén megállapította a BKK beszámolója után, hogy a menetdíjbevételek tekintetében a BKV sokkal jobban teljesített ebben az évben, mint bármikor – közölte Németh Szilárd, a rezsicsökkentés ellenőrzéséért felelős munkacsoport vezetője, szombaton.
Létrehozva: 2013. november 16., 12:00
nyomtat küld

Tájékoztatása szerint év végére hat milliárd forinttal több lesz a bevétel, mint tavaly. Mivel ezt a menetdíjbevétel többletet a budapestiek tudatos magatartása segítette elő, ezért valamit vissza szerettek volna adni a fővárosi családoknak – fűzte hozzá a fideszes képviselő, megjegyezve, hogy a magánszemélyek által vásárolható bérletek árát tíz százalékkal csökkentik.

Németh Szilárd sajtótájékoztatója

Németh Szilárd emlékeztetett, hogy a havi bérlet ára 2002-ben 4050 forint volt, és 2010 őszére már elérte a 9800 forintot, hangsúlyozva, hogy 2011-ben és 2012-ben nem emelkedtek az árak. Tavaly az infláció mértékének megfelelően 5,6 százalékkal emelkedtek az árak – tette hozzá.

Egyúttal rámutatott, hogy ha nem emelik az árakat, akkor sokkal többen vásárolnak bérletet, „sokkal többen kerülik el a bliccelés lehetőségét”. Ennek kapcsán a fideszes politikus felhívta a figyelmet, hogy fontos infrastrukturális fejlesztéseket hajtott végre a közlekedési vállalat a bevételek növelésére. Példaként említette a bérletpénztárak nyitvatartási rendjét, a járművezetőknél való jegyvásárlás lehetőségét, és egyes járatoknál az elsőajtós felszállást adott időszakokban, továbbá a jegy- és bérletvizsgálatok hatékonyságának javítását.

Fotó: fidesz.hu

Az egyes bérlettípusok árváltozásainak részleteit ismertetve Németh Szilárd beszámolt arról, hogy sem a nyugdíjas, sem pedig a diákbérletek árát nem emelték tavaly és tavalyelőtt, ugyanakkor jövőre mindkét fajta bérlet árát csökkentik mintegy tíz százalékkal. Az éves bérletek ára pedig a 2013-as 114600 forintról 103 ezer forintra csökken – jegyezte meg.

A Fővárosi közgyűlés az általános tíz százalékos csökkentés mellett további kedvezményekről döntött – jelentette be a fideszes politikus. Szavai szerint ilyen például a kétheti Budapest bérletet a diákoknak, a kutyabérletet, a nosztalgia bérletet, és az úgynevezett 5/30-as BKK napijegyet. Németh Szilárd arról is tájékoztatott, hogy a csütörtökön elfogadott rendelet értelmében több mint 300 új jegyautomata érkezik a fővárosba 2014-től, és felgyorsul az elektronikus jegyrendszer kialakításának folyamata.

A rezsicsökkentés végrehajtását ellenőrző munkacsoport vezetője végül felhívta a figyelmet, hogy a 2002-2010-es időszakban a kumulált inflációt messze meghaladta a jegy- és bérletárak emelkedése, akárcsak a közműszolgáltatások esetében.

Kérdésre válaszolva Németh Szilárd a díjcsökkentés pénzügyi hátteréről elmondta: az ármérséklést a menetdíjbevételek terhére hajtják végre. Ha  maradnak a 2013-as vásárlói számok, akkor 1-2 milliárd forinttal csökkenhet a bevétel – jegyezte meg, ugyanakkor kiemelte, hogy a menetdíjak csökkenésétől várható, hogy nő az emberek bérletvásárlási hajlandósága, amitől nőhetnek a bevételek.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések