ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Közadakozásból épült fel a Nemzeti emlékezet háza Hajdúbagoson

Az országban egyedülálló módon közadakozásból, közfoglalkoztatottak építették fel Hajdúbagoson a Nemzeti emlékezés házát, amelyet szombaton adtak át a helyi temetőben.   
Létrehozva: 2013. november 16., 17:27 | Utoljára frissítve: 2013. november 16., 19:04
nyomtat küld

Szabó Lukács Imre (független) polgármester elmondta: 100 közmunkás másfél év alatt építette fel az emlékezés házát a helyi lakosok 12 millió forintos közadakozásából. Az épület "az egész történelmi Magyarországot megtestesíti": a felhasznált építőanyagok helyből, illetve a székelyföldi Zetelakáról és a Felvidékről érkeztek - tette hozzá.
   
A Nemzeti emlékezet háza méltó helye a hajdúbagosiak gyászának, csakúgy, mint a magyar nemzet történelmi traumáira emlékezésnek - hangsúlyozta Szabó Lukács Imre, aki maga tervezte az épületet, és részt vett a kivitelezés szinte minden fázisában.
   
A jövő generációja hálás szívvel gondol majd az emlékhely létrehozóira

Jakab István (Fidesz), az Országgyűlés alelnöke utalt arra, hogy az új alaptörvény elfogadásával olyan új értékrend jött létre, amelynek alapján a nemzet határon belül és túl élő tagjai valóban képesek együtt gondolkodni és építeni a nemzetet.
   
Az alelnök, aki maga is a falu szülötte, meggyőződését fejezte ki, hogy a jövő generációja hálás szívvel gondol majd azokra, akik ezt az emlékhelyet létrehozták.
   
"Fontos a hit, amelynek ma híján van Európa"

Tőkés László európai parlamenti képviselő kifejtette: a jelenlegi egyház- és művelődéspolitika - minden gyengesége mellett - azért jó, mert helyére akarja állítani a nemzetet, a hitet, hogy a magyarság megtalálja a helyét a Kárpát-medencében.
   
Felidézte, hogy a romániai forradalom idején Szabó Lukács Imre volt az, aki felkereste őt Temesváron, és a titkosszolgálatot kijátszva hozta-vitte a híreket az addig hermetikusan elzárt erdélyi, partiumi magyarokról.
   
"Az emlékezet útján jöttem, Szabó Lukács Imre 1989-es temesvári látogatását viszonozva" - mondta az európai parlamenti képviselő, volt királyhágó-melléki református püspök, aki lelkészi palástban vett részt a rendezvényen. Tőkés László az emlékezet házának avatásán felhívta a figyelmet arra, milyen fontos a hit, amelynek "ma híján van Európa".
   
Márton Attila (Fidesz), országgyűlési képviselő szerint a nagy történelmi eseményekről való megemlékezésnek méltó helye lesz a jövőben a Nemzeti emlékezet háza, amelyet Lukács József, a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület főjegyzője és Tőkés László áldott meg.

(MTI - fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések