ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Nőtt a Magyarország és Vietnam közötti kereskedelmi forgalom

Közös sikernek tartják a Magyarország és Vietnam közötti kereskedelmi forgalom emelkedését a két ország gazdasági vegyes bizottságának társelnökei.
Létrehozva: 2013. november 18., 15:58 | Utoljára frissítve: 2013. november 18., 16:55
nyomtat küld

A bizottság kétnapos ülése hétfőn kezdődött Budapesten. A két társelnök, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Ho Thi Kim Thoa vietnami ipari és kereskedelmi miniszterhelyettes külön is egyeztettek, és áttekintették, hogy az éppen egy éve lezajlott tanácskozás óta milyen előrelépéseket sikerült elérni az együttműködés fejlesztésében - közölte Varga Éva, az államtitkár sajtófőnöke az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint Szijjártó Péter és tárgyalópartnere áttekintette a két ország közötti kötöttsegélyhitel-ügyletek helyzetét, és megállapodtak az együttműködéshez szükséges feltételek kialakításának felgyorsításáról az egészségügy, az informatika, az oktatás és a mezőgazdaság területén.  Közös sikerként hívták fel a figyelmet arra, hogy az év első nyolc hónapjában 26 százalékkal emelkedett a Magyarország és Vietnam közötti kereskedelmi forgalom, 37 százalékkal növekedett a magyar export, s így újra magyar többlet mutatkozik a két ország forgalmában, 6,3 millió dolláros - közölte a sajtófőnök.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztatása szerint a Magyarország és Vietnam között létrejött hitel-keret megállapodások eredményeként a magyar vállalkozások a kivitelezői több Vietnamban megvalósuló informatikai, vízügyi, valamint egészségügyi beruházásnak. Az együttműködés részleteiről Szatmáry Kristóf, az NGM gazdaságszabályozásért felelős államtitkára egyeztetett Ho Thi Kim Thoa vietnami ipari és kereskedelmi miniszter-helyettessel.
   
A közlemény szerint a magyar kormány az Eximbankon keresztül összesen 95 millió euró keretösszegű hitel-keretet biztosít a vietnami fél számára népesség-nyilvántartási, vízügyi, valamint egészségügyi infrastruktúra fejlesztésére, mindez a magyar kivitel növelésének fontos eszköze lehet.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések