ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Bajnai pártja adóemelést akar

Bajnai Gordon pártja most már a parlament falai közt is kampányol a családi adórendszer ellen - reagált Hoppál Péter egy más témában tartott sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor hétfői nyilatkozatára.
Létrehozva: 2013. november 18., 17:43 | Utoljára frissítve: 2013. november 19., 09:47
nyomtat küld

Az Együtt-PM „fájni fog” programja a családi adókedvezmények részleteinek eltörlésével járna – mutatott rá a szóvivő, megjegyezve, hogy programjuk gyakorlatilag az adóemelésre épít. Az egykulcsos személyi jövedelemadót támadják, hiszen szakértői vélemények szerint Európa egyik legalacsonyabb – 16 százalékos – személyi jövedelemadójának alkalmazása helyett 40 százalékos adókulccsal sújtanák az embereket.

Fotó: fidesz.hu

A gyermeket nevelő családokkal, nőkkel és édesanyákkal kívánják megfizettetni azt a pénzt, amit a bankadó kivezetésével veszítene a költségvetés – fogalmazott. A Fidesz szóvivője egyúttal felidézte a senki által meg nem választott volt miniszterelnök nyilatkozatát, melyben azt mondta: a bank- és különadók jelenlegi formáját ki kívánják vezetni a magyar adórendszerből. Ezt a kormánypártok nem tartják helyes megoldásnak – fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva Hoppál Péter elmondta: a kormány 2013-ban elindította bérfejlesztési programját, melynek keretében megemelték az egészségügyi dolgozók és pedagógusok bérét. Megfogalmazása szerint a 2010-es - Görögországéhoz hasonló -, helyzettel szemben ma már arról számolhatnak be, hogy emelkednek a bérek. A gazdasági teljesítménytől függ, hogyan alakulhatnak a jövőbeni béremelések – mutatott rá. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, jövőre érdemes lesz átnézni, hogy mely szférákban hajtható végre újabb béremelés.

Egy másik újságírói felvetésre reagálva kifejtette: „kilóg a lóláb”, nagyon úgy tűnik, hogy ez az akció csak egy elterelő hadművelet az ellenzék részéről, ugyanis a bajai videó hamisítási botrányban még mindig nem tisztázta magát sem az MSZP, sem pedig a DK. Egyúttal emlékeztetett, hogy amikor kiderült, hogy mit tett Balogh József, frakciótagságát azonnal megvonták. Mint ismert, hétfőn az Országgyűlés Hivatala előtt demonstráltak baloldali politikusok Balogh József ellen.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések