ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Még szigorúbb szabályok védik majd a kiskorúakat

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) benyújtotta az Országgyűlésnek a második gyermekbarát törvénycsomagot – jelentette be Balatoni Monika, a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára keddi sajtótájékoztatóján.
Létrehozva: 2013. november 19., 14:22 | Utoljára frissítve: 2013. november 19., 15:50
nyomtat küld

Balatoni Monika a kiskorúak ellen elkövetett erőszak megelőzésének világnapján tartott sajtótájékoztatóján leszögezte, a gyermekbántalmazás korántsem a család magánügye, hanem össztársadalmi kérdés. Felhívta a figyelmet arra, hogy azok a gyermekek, akik kiskorúként sértetté vagy bántalamazottá váltak, 53 százalékkal nagyobb eséllyel lesznek fiatalkorú bűnelkövetők, és 38 százalékkal nagyobb eséllyel felnőtt korú elkövetők. Minderre tekintettel a KIM több társadalmi célú projektet is indított az elmúlt évben – tette hozzá. Balatoni Monika fontosnak tartja, hogy a gyermekáldozatok, a gyermekek védelme közös kérdéskör legyen.

Emlékeztetett, az Országgyűlés 2012 májusában elfogadta az első gyermekbarát törvénycsomagot, mely egy biztonságos gyermekkort elősegítő intézkedéssorozatot tartalmazott. A mai napon pedig a KIM benyújtotta az Országgyűlésnek a második gyermekbarát törvénycsomagot – jelentette be Balatoni Monika. A jelenlegi cél, hogy még szigorúbb szabályokkal védjük a kiskorúakat – szögezte le.

Fotó:fidesz.hu

Balatoni Monika ismertette a mostani törvénymódosítás fő céljait. Az első, hogy a módosítások kiterjesztik, és így jobban ellenőrizhetővé teszik azt a szabályozást, ami alapján a gyermekek sérelmére súlyos bűncselekményeket elkövetők nem dolgozhatnak gyermekekkel foglalkozó munkakörökben, ill. munkahelyen.  Második fő pillérként azt említette, hogy kidogozta a tárca a megelőző pártfogás jogintézményét a fiatalkorú terhelteknél a bűnismétlések megelőzése érdekben. A harmadik pedig az, hogy megalkották a gyermekbarát internet megvalósulásához szükséges szabályozást is – fejtette ki.

Balatoni Monika igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy a kormány ezzel a törvénycsomaggal megoldja-e a gyermekeket és nőket sújtó családi problémákat. Bár volt idő, amikor a kormányfő úgy reagált az ezirányú problémák felvetésére, és abban látta a megoldást, hogy az öregecskedő feleségeket fiatalabbra, a rendetlen gyerekeket pedig rendesekre kell cserélni – jegyezte meg. A gyermekek védelme nem vicc tárgya – szögezte le az államtitkár. A kormány 2010 óta komoly folyamatokat indított el a gyermekek védelme érdekében. A fő cél, hogy a gyermekek pszichikai, mentális, és fizikális fejlődése minden fronton biztosítva legyen – hangsúlyozta Balatoni Monika.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések