ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Felhasználóbarátabbak a jövő évi adótörvények

Célzott csoportok helyzetének jobbátételét szolgálják az adótörvények módosításai - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a nemzetgazdasági miniszter. Hozzátette: a vállalkozók adminisztrációs terhei csökkenjenek, valamint a kiskeresetűeknek az adóterhelése is csökkenjen.
Létrehozva: 2013. november 19., 18:33
nyomtat küld

Varga Mihály kiemelte a családi adókedvezmények kiterjesztését, amely 260 ezer családot érinthet. Mint mondta: azoknál az adózóknál, ahol az adó mértéke nem éri el azt a szintet, hogy ebből igénybe lehessen venni a kedvezményt, azoknál a járulékból is igénybe lehet majd ezt a kedvezményt venni. Tehát az egészségbiztosítás és a nyugdíjbiztosítás járulékból is le lehet érni a kedvezmény mértékét.

A beruházások elszámolhatóságát tették kedvezőbbé a vállalkozásokat érintő változások. "Lehetővé tesszük azt, hogy a beruházó kis- és középvállalkozók terhei csökkenjenek. Korábban 40 százalék volt az a társasági adókedvezmény, amit el lehetett számolni. Most ezt 60 százalékra növeltük. Tehát egy nagyobb mértéket lehet majd leírni."

A nemzetgazdasági miniszter kifejtette: a kisadózók esetében is csökkennek az adminisztrációs terhek. A katásoknak például a jövőben nem kell nyilvántartást vezetniük, hanem elég lesz a számlák megőrzése.

Pontosították az életbiztosítás szabályait is, hogy a biztosításnak csak a haláleseti vagy megbetegedéshez, balesethez kapcsolódó szolgáltatása lehet adómentes. "Aki nyugdíjbiztosítási pénztárban vagy egészségbiztosítási pénztárban együttesen vesz igénybe vagy helyez el megtakarítást és vesz igénybe vesz kedvezményt, annál az adókedvezmény mértékét meg tudták növelni."

Varga Mihály százezres nagyságrendűnek tartja azon családok számát, akik a rezsicsökkentés, a pedagógus béremelés vagy a családi adókedvezmények kiterjesztése miatt 2014-ben több pénzből gazdálkodhatnak.

(inforadio.hu-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések