ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Szakmai előkészítő oktatási és nemzetiségi tanácsot hoz létre a kormányzat

A társadalmi szervezetekkel történő együttműködés erősítése érdekében a kormány létrehozza az Országos Köznevelési Tanácsot, valamint az Országos Nemzetiségi Tanácsot - olvasható a Magyar Közlöny keddi számában.
Létrehozva: 2013. november 20., 08:15
nyomtat küld

Az Országos Köznevelési Tanács közreműködik a közneveléssel kapcsolatos döntések szakmai előkészítésében. A testület az oktatásért felelős miniszter javaslattevő, véleményező és tanácsadói tevékenységet végző országos szakértői testülete - olvasható a kormányhatározatban.
   
A tanács - egyebek mellett - figyelemmel kíséri a köznevelés helyzetét, javaslatot készít, állást foglal a közneveléssel összefüggő oktatáspolitikai, kutatási és fejlesztési kérdésekben, véleményezi az óvodai nevelés országos alapprogramjának, a Nemzeti Alaptantervnek, a kollégiumi nevelés országos alapprogramjának, kerettantervnek kiadását, alkalmazását.
   
Továbbá a testület a köznevelés fejlesztését szolgáló kutatási feladatokat kezdeményez, javaslatot tesz a köznevelést érintő szakmai kérdésekben a miniszternek, valamint figyelemmel kíséri és véleményezi a pedagógus-továbbképzés rendszerének működését. Az Országos Köznevelési Tanácsnak az oktatásért felelős miniszter felkérése alapján tizenhárom rendes és nyolc póttagja van. 

A testület tagjai a pedagógusképző felsőoktatási intézmények, a Magyar Tudományos Akadémia, az országos szülői szervezetek, valamint az országos diákszervezetek és diákönkormányzati szövetségek képviselői. Továbbá tagok a miniszter által delegáltak, az országos pedagógiai szakmai szervezetek képviselői, a helyi önkormányzatokért felelős miniszter, valamint a szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter.
   
A tanács tagjait az oktatásért felelős miniszter nevezi ki, a tagok megbízatása legfeljebb három évre szól, egyszer újraválaszthatóak. Az Országos Nemzetiségi Tanács az oktatásért felelős miniszter javaslattevő, véleményező és tanácsadói tevékenységet végző országos szakértői testülete. A kormányhatározat szerint a testület véleményét ki kell kérni a nemzetiségi nevelés-oktatás céljaira készült könyv tankönyvvé nyilvánítása előtt.
   
Az Országos Nemzetiségi Tanács tizenhárom tagú. A tagokat az országos nemzetiségi önkormányzatok delegálják. A tagok megbízatása a delegálók által meghatározott ideig, legfeljebb három évre szól.

(MTI - fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések