ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Selmeczi: Az egészségügy talpra áll

Nemcsak a béremeléssel, hanem fejlesztésekkel és adósságrendezéssel is segítjük az egészségügy talpra állását. A rendszerváltás óta a legnagyobb 300 milliárd forintos fejlesztés indult el az ágazatban – reagált Tóbiás József sajtótájékoztatóján elhangzottakra Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.
Létrehozva: 2013. november 20., 14:47 | Utoljára frissítve: 2013. november 20., 16:13
nyomtat küld

A szocialisták szembesítő kampányt tartottak az egészségügy helyzetéről. Mi úgy látjuk, a szembesítést saját magukkal kellene kezdeniük. Ki kell, hogy mondjuk: a szocialisták kormányzásuk alatt tönkretették a magyar egészségügyet – szögezte le Selmeczi Gabriella. Hozzátette, a szocialisták a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt „hagyták kivérezni a kórházakat, hagyták eszközből, orvosokból, ápolókból kifogyni az egészségügyet”.

Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatója

Az egészségügyi dolgozók fizetése az átlagbér alatti szintre süllyedt. A szocialisták 400 milliárd forintot pumpáltak ki az egészségügyből, 5000-nél több egészségügyi dolgozó hagyta ott vagy a pályát, vagy ment el külföldre dolgozni - mondta Selmeczi Gabriella. Az előző gondolathoz kapcsolódóan megjegyezte, a kormányváltásra a kórházak már 125 milliárd forint adósságot halmoztak fel.

Ha a szocialistákon múlt volna, akkor még a betegekkel is fizettettek volna kórházi napidíjat és vizitdíjat – fogalmazott a Fidesz szóvivője, hangsúlyozva: 2010 óta az egészségügy megerősödött. Az egészségügy volt az első, ahol a kormány béremelési programot indított el, immár harmadik éve emelkedik az egészségügyben dolgozók bére. Ápolók, orvosok, szakorvosok, háziorvosok, mentőorvosok, védőnők, fogorvosok, rezidensek, gyógyszerészek - mind-mind részesei a bérrendezésnek – sorolta Selmeczi Gabriella.

A kormánypárti politikus szavai szerint „nemcsak a béremeléssel, hanem fejlesztésekkel és adósságrendezéssel” is segítik az egészségügy talpra állását. A rendszerváltás óta a legnagyobb, 300 milliárd forintos fejlesztés indult el az ágazatban, 120 új mentőautót állítottunk munkába és további 200 új mentőautó fog hamarosan munkába állni. Huszonkét új mentőállomást építünk, 60 mentőállomást újítunk fel – tájékoztatott Selmeczi Gabriella, hozzátéve, zajlik a kórházak adósságrendezése is.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések