ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Újabb, a nők foglalkoztatását segítő program indult

A Nők 40 programmal a nyugdíjhoz közeledő nők foglalkoztatását és munkahelyük védelmét kívánjuk segíteni. A program az 55 év feletti munkanélküli nőket segíti - mondta Selmeczi Gabriella Pesti Imrével közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Létrehozva: 2013. november 20., 15:24 | Utoljára frissítve: 2013. november 20., 16:55
nyomtat küld

Azért vagyunk ma itt, mert újabb, a nők foglalkoztatását segítő kormányzati program indult el - mondta Selmeczi Gabriella. A nyugdíj előtt álló korosztályt szeretnénk segíteni abban, hogy munkaviszonyban jusson el a nyugdíjig, és tudjon élni azzal a lehetőséggel, hogy 40 év munka után, a nők életkoruktól függetlenül teljes öregségi nyugdíjba részesülhetnek - fogalmazott.

A munkáltatóknak az 55 év feletti munkanélküli nő foglalkoztatásához 1,5 millió forinttámogatást nyújt a kormány - emelte ki. Emlékeztetett: a kormány az elmúlt három és fél évben több a nők foglalkoztatását ösztönző intézkedést tett, ezzel is kifejezve megbecsülését a nők, az édesanyák iránt azért, hogy munka mellett gyermeket vállalnak és nevelnek. Járulékkedvezménnyel támogatjuk a nők részmunkaidős foglalkoztatását, és eddig már 35 ezer kisgyermekes édesanya foglalkoztatását segítettük a Munkahelyvédelmi Akció keretében – sorolta.

Rámutatott, ezeknek az intézkedéseknek is köszönhető, hogy a nők foglalkoztatása 20 éves rekordot döntött. Magyarország ma jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben, mint korábban: 21 éve nem dolgoztak annyian az országban, mint most – hívta fel a figyelmet a politikus.

Szólt arról is, bíznak benne, hogy jövőre még több nő fog munkához jutni, ha szeretne dolgozni. Januártól életbe lép majd a gyed extra, ami lehetővé teszi, hogy az édesanyák részmunkaidőben dolgozhassanak, úgy, hogy nem kell majd lemondaniuk a gyesről, illetve a gyedről.

Már 7000 munkaadót tájékoztattak

Pesti Imre arról tájékoztatott, Budapesten 44 ezer álláskereső van, ebből körülbelül 3000 nő lehet érdekelt a kormányzati programban, őket a kormányhivatal már levélben tájékoztatta a lehetőségről. A programban kifejezetten azok a nőknek a foglalkoztatását támogatjuk, akiknek kevesebb, mint egy év hiányzik a 40 év szolgálati idejükből - jelentette ki. 

Azok a nők, akik rendelkeznek a nyugdíjbiztosító intézet határozatával, amely kimondja, hogy már több mint 39 évnyi munkaviszonnyal rendelkeznek, a munkaügyi központban kaphatnak segítséget az álláskeresésben.  Akiknek nincs ilyen határozatuk, azoknak a munkaügyi kirendeltség a nyugdíjbiztosítónál igyekszik soron kívül meghatározni a jogosultsági időt, ezt követően pedig őket is támogatni tudják majd az elhelyezkedésben.

A kormánymegbízott elmondta azt is, mintegy 7000 munkaadót tájékoztattak levélben arról, hogy a kormány milyen támogatást nyújt az 55 év feletti, nyugdíj előtt álló, munkanélküli nők foglalkoztatásához. Eddig 400-an jeleztek vissza, és már 198-an már kérték is a jogosultsági idő meghatározását – fűzte hozzá.

Budapesten a kormányzat 200 fő részére 307 millió forint támogatással indítja el a programot, a forrást a Nemzeti Foglalkoztatási Alap biztosítja, de az igényeknek megfelelően akár ezer hölgy számára biztosítható a foglalkoztatás – zárta szavait.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések