ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

"Politikai kirakatper zajlik Tőkés László ellen"

Politikai kirakatper folyik Tőkés László romániai magyar európai parlamenti (EP-) képviselő ellen, amelynek célja a volt királyhágómelléki református püspök ellehetetlenítése és az erdélyi magyarság jogaiért küzdők megfélemlítése - írja csütörtöki közleményében a Fidesz EP-küldöttsége.
Létrehozva: 2013. november 21., 11:59
nyomtat küld

A bukaresti úgynevezett becsületbíróság döntése arról, hogy Tőkés László nem méltó a Románia Csillaga kitüntetésre, a magyar néppárti képviselők szerint egyben súlyos támadás a véleménynyilvánítás és a szólás szabadsága ellen. Közleményében a Fidesz EP- képviselőcsoportja támogatásáról biztosítja Tőkés Lászlót az ellene folytatott megalázó eljárással szembeni küzdelemben. Mint fogalmaznak: megdöbbenéssel fogadták a döntést.
   
"Felfoghatatlan, hogy a romániai forradalom hősét, a szabadságjogok érvényesítésének rendíthetetlen képviselőjét meg akarják fosztani állami kitüntetésétől" - áll a fideszes EP-delegáció kommünikéjében.
   
A politikusok szerint a döntés a Tőkés László ellen folytatott lejárató kampány része. A magyar néppárti küldöttség az erdélyi magyarság legemblematikusabb vezetőjének nevezi Tőkést, akinek Tusnádfürdőn megfogalmazott politikai véleményét, miszerint Magyarországnak Ausztria dél-tiroli szerepéhez hasonlóan védhatalmi státust kellene vállalnia az erdélyi magyarság fölött, szerintük tudatosan magyarázta félre a román sajtó és a balliberális román kormányoldal.
   
"Céljuk az erdélyi magyar politikus ellehetetlenítése és az erdélyi magyar kisebbség jogaiért és autonómiatörekvéseiért nyíltan kiálló civilek, véleményformálók és politikusok megfélemlítése" - vélekednek a Fidesz EP-képviselői.
   
"Európában példanélküli, hogy egy politikust álláspontja miatt ilyen támadássorozat alá vegyenek kormányzati szervek. Bár Romániának szuverén joga döntenie az állami kitüntetések kérdésében, a Tőkés László ellen folytatott kirakatper súlyos aggályokat vet fel a román jogállamiság működésével és a véleménynyilvánítás szabadságának érvényesülésével kapcsolatban" - hangoztatják a Fidesz képviselői, akik az európai fórumokon is hangot szándékoznak adni véleményüknek, miszerint az eljárás méltatlan és megalázó.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések