ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

A mozgáskorlátozottak számíthatnak a kormányra

Nem túl nagy költséggel, egy kis figyelemmel közösen megoldható a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér jobb megközelíthetősége a fogyatékossággal élők számára – hangsúlyozta Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár Becsey Jánossal - kétszeres paralimpiai bajnok úszóval, a Paralimpikonok Klubjának vezetőjével - tartott sajtótájékoztatóján.
Létrehozva: 2013. november 21., 12:08 | Utoljára frissítve: 2013. november 21., 14:35
nyomtat küld

Szekeres Pál felidézte, paralimpiai sportolók és érdekvédelmi szervezetek is megkeresték őket a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér akadálymentesítésével kapcsolatban.

Szekeres Pál és Becsey János sajtótájékoztatója

Becsey János a sajtótájékoztatón bemutatott képek segítségével felhívta a figyelmet azokra a helyekre, melyek nehézséget okoznak a fogyatékossággal élőknek abban, hogy eljussanak a reptér parkolójától a terminálig. Elmondta, a mozgáskorlátozott parkolók melletti járdák nem akadálymentesítettek. Ezen kívül át kellene helyezni bizonyos táblákat, mert akadályozzák a mozgáskorlátozottakat a kiszállásban, a felvezető rámpa túl meredek és télen csúszós lehet, ezen kívül oldalra is dől, így veszélyes egy kerekesszékkel közlekedő ember számára. A parkolóban kihelyezett térképeken nem található meg az a hely, ahol a mozgássérült igazolványt érvényesíteni lehet. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a rámpa előtt egy vasrács található, ami nagy nehézséget okoz a kerekesszékkel való áthajtáskor.

Fotó:fidesz.hu

Paralimpikonok Klubjának vezetője arról is beszélt, hogy Nyugat-Európában vagy a tengerentúlon a terminálokban van külön egy olyan rész, ahol a fogyatékossággal élő be tud csekkolni, hasonlót szeretnék itt is. Az alsó részen 10, a felső részen pedig 5 percig lehet ingyen parkolni. Becsey János ezt kevésnek tartja, azt kérik, hogy ez 15-20 perc legyen a segítségnyújtónak.

Szekeres Pál felhívta a figyelmet arra, hogy a terminálon belül a mozgáskorlátozottakat segítők világszínvonalon végzik a munkájukat, de az oda való megérkezés és a távozás a problémás.

A helyettes államtitkár emlékeztetett, 2000-ben Magyarország Roosevelt-díjat kapott azért, mert egy független szervezet úgy ítélte meg, hogy abban az időszakban a kormány sokat tett a fogyatékossággal élőkért. Ugyanaz a kormány és ugyanaz a szemlélet van – jegyezte meg. A kormány igyekszik a fogyatékossággal élőknek minden olyan támogatást megadni, amire lehetősége van. Ha kérés érkezik, akár az akadálymentesítés, vagy bármely más területen, akkor a kormány, és annak minden szervezete rendelkezésre áll és segít – húzta alá. A politikus arra kérte Becsey Jánost, ha a reptérihez hasonló ügyekkel találkozik, akkor keresse meg őket. A mozgáskorlátozottak és minden más fogyatékossággal élő számíthat a kormányra – szögezte le Szekeres Pál.

A helyettes államtitkár bejelentette, az érdekképviseleti szervezetektől a hozzájuk érkezett anyagokat eljuttatják az illetékeseknek, hogy a helyzet mielőbb megváltozzon. Nem túl nagy költséggel, egy kis figyelemmel közösen megoldható a probléma – húzta alá Szekeres Pál.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések