ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 
Online fogadóóra Selmeczi Gabriellával
Online fogadóóra Selmeczi Gabriellával
2011. október 18., 09:00
Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője internetes fogadóórát tart a fideszfrakcio.hu fórumán 2011. október 19-én szerdán, 13 órától 14 óráig.


Várjuk kérdéseiket a szóvivő asszonyhoz. Azok a felhasználók, akik rendelkeznek regisztrációval, feltehetik kérdésüket. Itt regisztrálhat. 
Ezt mutasd: 
13.
Selmeczi Gabriella
2011. október 19.,
14:45
Köszönöm a kérdéseket, jelenleg ennyi futotta az időmből. Remélem, lesz még alkalom a párbeszéd folytatására. További szép napot kívánok!

Üdvözlettel:
                     Selmeczi Gabriella
 
12.
dharma
Budapest

A Fidesz és a jobbközép kormányzat tul-sok pénzt költ közmédiára,mindent egybevetve kb hetven milliárd forintot évente. Három rádiócsatornát is fináncol Kossuth Petőfi és Urh miközben nekem nincs is rádióm,az embereknél a szines tv és az internet a divatos.

Arról nem is beszélve hogy én az alsó-közép osztálybéli  kisember egyetlen konnunikációt fogadok el  : a mindennapos megélhetési  ÉLETSZINVONAL alakitja ki a  politikai nézeteimet.

Egyetért azzal hogy a  TISZTELT KÖZTEHERVISELŐK pénzét inkább erre kellene használni ?

 
 
Selmeczi Gabriella
2011. október 19.,
14:33
Kedves dharma!

Sajnálom, hogy nincs rádiója, javaslom, hogy interneten keresztül hallgassa, nézze a híreket. Engedje meg, hogy az életszínvonal kapcsán egy tényadatot mondjak Önnek: az adófizetők pénzéből napi 6,1 millió eurót, éves szinten ezer milliárd forintot kell kifizetnünk csak a hitelek kamatára.
 
11.
dharma
Budapest

Sajnos  előirták hogy az ingatlan-eladó köteles energiahatékonysági tanusitványt megrendelni, kb HARMINCEZER FORINT kiadás. Miközben minden ingatlant vásárló végtelenül kevés ésszel is képes meggyőződni a kiszemelt lakásnak milyen a fütése,mindenki tisztázza hogy  panel vagy téglaházi, tévfütéses talán központi a fütés vagy szobánként egyedi. NE KÉNYSZERITSÉK a egyszerü  embereket olyan szolgáltatásra amit nem igényelnek  és lényegében FÖLÖSLEGES ! A mérnöksereg akik talán kilobbizták )maguknak ezt a zsiros bulit persze tapsolnak örömükben

 
 
Selmeczi Gabriella
2011. október 19.,
14:23
Kedves dharma!

A jogszabályok szerint az energiahatékonysági tanúsítványt új lakásoknál már idén, használt lakások adásvételénél pedig 2012. január 1-től kötelező az adásvételi szerződéshez csatolni. Az előírás egyértelműen a vevő érdekeit szolgálja, hiszen ebből a dokumentumból pontosan meg lehet majd tudni azt, hogy például szigetelve van-e a lakás, gazdaságos-e felújítani, annak milyen költségei lehetnek, és azt is, hogy milyen felújítási költségre lehet pályázni. Ez a rendelkezés egyébként uniós szabvány.
 
10.
jozsipapa
Budapest

Tisztelt Címzett!

42  évet én fizettem TB,Stb,járulékot.57 éves koromban a munkaadóm,(egészségre káros munkám volt)5 évet +posta költséget- előre kifizetett(megvásárolta)az én nyugdíj jogosultságom.2011.Májusban töltöm a 62-őt.Rám is vonatkozik a tervezet?Úgy érzem,hogy vettem jegyet a végállomásig,és most azt mondják elöbb kell leszálnom a vonatról.Végkielégítést nem kaptam semmit, mindent befizettek a TB-nek(5,7M).Ha mégis elveszik a mi a teendőm májusban?Visszamenőleg jár-e az elmaradt emelés?Nincs más jövedelmem,a feleségem rokkant,orvosi felügyeletre van szüksége.

Köszönöm válaszát.

mindig kétkezű munkás voltam,nem szeretnék csalódni!!! 

 
 
Selmeczi Gabriella
2011. október 19.,
14:12
Kedves jozsipapa!

A Parlament előtt fekvő törvényjavaslat szerint Önt semmilyen hátrány nem érheti, a rosszindulatú pletykákkal ellentétben az Ön nyugdíját senki nem fogja elvenni. Jelenlegi nyugellátása januárban 4,2 százalékkal emelkedni fog, ezt megelőzően  a novemberi nyugdíjával együtt egyösszegű, 6 százalékos nyugdíjkiegészítés is érkezik. 2012 májusában Önt automatikusan öregségi nyugdíjasnak fogják minősíteni. Jó egészséget kívánok nyugdíjas éveihez!
 
9.
medyny
Pécs

Tisztelt Selmeczi Gabriella!

  Nagyon szépen szeretném megköszönni az önök kormányának az új  gázár támogatást. Mi becsületesen nevelünk két gyermeket igaz,hogy két éve még a közép kategóriába tartoztunk. De a kormánynak köszönhetően egyre lejjebb csúszunk. Tudom önöket nem érdekli a mi problémánk. Most bevezetett új lakásfenntartási támogatásnak köszönhetően nagyon nehéz helyzetbe kerültünk nem csak mi rajtunk kívül még sokam mások akiknek, van helyi lakásfenntartási támogatása,.  Mivel az állami gázár  támogatást nem kapjuk meg, mert van helyi lakásfenntartási támogatásunk ami havi 3.000 Ft. A havi távfűtés ára  25.000Ft ebből jön le a háromezer forint.  Így a havi kiadásunk 11.000Ft növekedett.A család havi bevétele 130.000 Ft szeretném megkérdeni, hogy tudna ebből havonta kijönni? Becsületesen dolgozunk, a kiszivárogtatott információk szerint jövőre még csökken a fizetésünk.Tisztelem és becsülöm azokat aki több gyermeket nevelnek. Miért mindig a három és több gyereket nevelők kapnak több kedvezmény 1 vagy 2 gyermeket nevelő szülök is lehetnek és (nem csak lehetnek hanem vannak is) nehéz helyzetben. Náluk miért nincs bevezetve a jövedelem és a vagyon vizsgálat a támogatás kéréshez? ESZÜKBE JUTOTT-E HOGY ÍGY TÖBB SZÁZ CSALÁD NAGYON NEHÉZ ANYAGI HELYZETBE KERÜLT!!!:-((( ESETLEG A KÖZEL JÖVŐBEN  SZÁNDÉKUKBA VAN EZEN VÁLTOZTATNI? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát.                              Tisztelettel: Eilika.

 

 
 
Selmeczi Gabriella
2011. október 19.,
14:07
Kedves eilika!

A lakásfenntartási támogatás jelenlegi rendszerébe valóban beépül a gázár-támogatás, amelynek jogosultsági feltételeit a helyi önkormányzat saját rendelete tartalmazza. Javaslom, hogy forduljon az önkormányzathoz, hiszen, ha  életfeltételeiben és jövedelmi viszonyaiban változás nem következett be, akkor igényt tarthat a jelenlegi lakásfenntartási támogatás kiegészítésére.
Az adórendszerre vonatkozó kérdésére pedig az a válaszom, hogy az első és a második gyermek után is van növekvő mértékű adójóváírás, amelyet azok a családok vehetnek igénybe, akik kereső tevékenységet folytatnak.
 
8.
Sudi53

Kedves Gabriella!

1. Hogy áll a "nyugdíjvédelemmel"? Valami jó hír??

2. Az okt.23.-ára tervezett békés tüntetést ugye lehet majd látni a közTV-kben? Nincs semmi tiltás az objektív tájékoztatást illetően?

Remélhetőleg sok fidesz szavazó is el jön, hiszen egyet akar a NÉP, összetartásban az erő. Csak élhető Magyarországot akar mindenki.

Ugye Ön is ezt gondolja? 

 
 
Selmeczi Gabriella
2011. október 19.,
13:59
Kedves Sudi53!

A nyugdíjvédelmi program első nagy szakasza sikeresen lezárult. A magánnyugdíjpénztár-tagok 97 százaléka döntött úgy, hogy visszatér a biztonságos állami rendszerbe. Akinek volt reálhozama, az még a nyáron adómentesen felvehette. Sajnos több mint 500 ezer tag nem kapott egy fillért sem. Jelenleg a magánnyugdíjpénztárak működésének és vagyonkezelésének átvizsgálása folyik, amint ez lezárul, természetesen tájékoztatjuk a közvéleményt az eredményekről.

Második kérdésére a válaszom: igen.
 
7.
Zakarat
...valahol Európában?

Kedves Gabriella! Jobboldali szavazó vagyok. Egyértelműen. Kapom is emiatt a fejmosást az ismerőseimtől, kollégáimtól rendesen. 130e a bruttó fizetésem egy magáncégnél, akik már évek óta nem emeltek egy fillért sem senkinek. Jövőre nettóban kevesebbet fogok hazavinni. Legalábbis az aktuális bérkalkulátorok szerint ez látszik. Nem tudok jó vállasszal élni az ismerőseim, kollégáim felé ez ügyben...Várnám Öntől a "jó választ".

 
 
Selmeczi Gabriella
2011. október 19.,
13:53
Kedves Zakarat!

A korrekt válasz a következő: az aktuális bérkalkulátorok sajnos nem pontosak, hiszen nem számítják be az állami kompenzációt. Az állam által adott kompenzáció kidolgozása gőzerővel folyik annak érdekében, hogy jövőre ne legyen kevesebb a fizetése sem Önnek, sem másnak bruttó 203 ezer forint alatt. Engedje meg, hogy megjegyezzem, hogy a vállalkozásokat érintő 19 százalékos adót közel felére, 10 százalékra csökkentettük, ennek fejében a munkaadók szervezetei, szövetségei vállalták, hogy dolgozóik bérét megemelik, pontosan azért, hogy az egykulcsos adóra való átállás idején senki kaphasson nettóban kevesebb pénzt.
 
6.
dharma
Budapest

A Fidesz szóvivőjeként Ön elmagyarázza az embereknek hogy az MSZMP-tag és a kommunista nem ugyanaz a fogalom ? Vajon Pozsgai Imre és Szürös Mátyás nyugdiját is különadóztatják ?

Én nagyobb problémát is látok : az általános korhatárt megelőző kedvezményes és INDOKOLATLAN nyugdijakkal szemben felpuhult a fidesz és kormány,mintha folyósitanák továbbra is csak nem nyugdij lesz a neve :))) Egyáltalán nem vagyok ettől elragadtatva !

 
 
Selmeczi Gabriella
2011. október 19.,
13:45
A Fidesz-KDNP-frakció szándéka az, hogy az MSZMP vezető testületeinek tagjait és vezetői nyugdíját a jövőben jóvátételi adó terhelje. Itt konkrétan az MSZMP KB és PB tagokra gondolunk, így, ha a törvény megszületik, Pozsgay Imre és Szűrös Mátyás is a jogszabály személyi hatálya alá fognak tartozni. Röviden a válaszom: igen.
Kérdésének második részére azt tudom válaszolni, hogy a korhatár előtti nyugdíjakról szóló előterjesztés múlt hét pénteken lett benyújtva a Parlamentnek. Javaslom, hogy figyelje a vitát, érdemes. Pontos információt a végszavazás után lehet majd mondani. 
 
5.
B.Ferenc
Hogyan akarják a 200 fős Parlamentet keresztül vinni? Mit mondanak azoknak a fideszes polgármestereknek, akik a kisebb létszám és a szigorúbb összeférhetetlenségi szabályok miatt nem fognak bejutni a következő parlamentbe? 
 
 
Selmeczi Gabriella
2011. október 19.,
13:41
A kisebb Parlament egy régi ígéretünk, amit most a kétharmadunk birtokában tudunk megvalósítani. A 200 fős Parlamentet az alaptörvényünk már tartalmazza, a részleteket pedig a választójogi törvény fogja szabályozni. A fideszes polgármesterek tudják, ismerik az elképzeléseket, és ne felejtse el, hogy a parlamentben ülő fideszes polgármesterek szintén megszavazták az alaptörvényt, így a kisebb Parlamentet is.
 
4.
dharma
Budapest

A FIDESZ szó fiatalságra és hitre is utal . Ez semmi-különös , nem tudom mit szólnak az idősek és az ateisták :)) azonban a NARANCS egyáltalán nem hungarikum és furcsállom hogy a párt nem talál magának megfelelőbb jelképet.

Turulmadár ? Mágikus kocka ? Nos legalább kezdjük meg a közös gondolkodást a Fidesz inditson talán pályázatot ötletekre !

Mit szól Szóvivő Asszony ?

 
 
Selmeczi Gabriella
2011. október 19.,
13:24
Rendben, megfontoljuk.
 
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések