ajánlott oldalak

Online fogadóóra L. Simon Lászlóval
2013. január 16., 16:18
L. Simon László kultúráért felelős államtitkár internetes fogadóórát tartott a fidesz.hu fórumán 2013. január 17-én csütörtökön, 10:30-tól 12 óráig.

Köszönjük kérdéseiket.

Ezt mutasd:
14.
Afelandra

Tisztelt Államtitkár Úr!

Az új pozíció mellett mennyi ideje marad a borászkodásra és az írásra?

11:13
Az írásra szót a borászkodás után ivásra szónak olvastam, úgyhogy el is gondolkodtam azon, hogy mennyi időm marad bort inni. Komolyra fordítva, sajnos mind a kedvteléseim, mind a családi cégünk, mind az írói hivatásom megszenvedi a politikai szerepvállalást és a hajnaltól késő estig tartó munkát. Ugyan a 2012-es boraink is nagyon szépek lettek (van egy remek borász segítőm), arra még nem tudtam időt keríteni, hogy a www.lsimon.hu honlapomra feltöltsük az idei kollekciót.

13.
Schossmayer Erzsébet
Gárdony

Tiszelt Képviselő  úr!

Soltész  államtitkár  úrnak  kérem  jelezze  a  prolémát mert  nagy  és  azt  is  , hogy  a  fogyatékossági  ellátás  nem  nő úgy  mint  a  nyugdíj-évek  óta  változatlan.Ezeknek  a  sérült  embereknek  ez  az  egyetlen jövedelme a  közlekedés  pedig  a  világgal  való  kapcsolattartás lehetőségét  bíztosíthatja.Azonban ha  a  támogatott  kocsiban  nem  fér  el  tolókocsi  nem tudnak   távolságokat  megtenni.

Segítségét köszönöm!

11:10
Természetesen megteszem, és a fogyatékossági ellátás kérdését is megemlítem.

12.
Timar
Milyen stádiumban van a "Várbazár"- beruházás? Az ottani műtermek kérdése megoldódott?

11:08
A Várbazár teljes rekonstrukciójáról döntött a kormány. 2014-ben átadjuk az Ybl tervezte épületet. Ez azért is szimbolikus értékű, mert jövőre lesz Ybl Miklós születésének 200. évfordulója, ezért is szeretnénk 2014-et a magyar építőművészet évévé nyilvánítani.

11.
Hadis

A másik sajtókedvenc ügy volt az MMA kérdése és Fekete György megszólalásai is. Jogosnak érzi a szervezetet és elnökét ért kritikákat?

11:06
Erre a kérdésre részben válaszoltam az előző kérdezőnek írott feleletemben.

10.
Hadis

11:01
Erre a kérdésre részben válaszoltam az előző kérdezőnek írott feleletemben.

9.
B.Ferenc

Tisztelt Államtitkár Úr!

Kérem mondja el véleményét az MMA körül kialakult helyzetről és Fekete György utóbbi hetekben tett nyilatkozatairól! Köszönettel B.F.

11:00
Az MMA körül kalakult helyzetről már számtalanszor elmondtam a véleményemet, itt most nem tudom hosszabban kifejteni. A tegnapi Demokratában jelent meg egy hosszabb interjú velem, ahol erről a problémáról is részletesen szólok. Javaslom ennek az interjúnak az elolvasását, gondolom, hamarosan online is hozzáférhető lesz. Fekete György egyes nyilatkozataival kapcsolatosan a parlamenti vitában is megszólítottak, ott is kifejtettem az álláspontomat.

8.
Timar
A jelenlegi gazdasági helyzet miatt tervezik-e a nemzet színésze, mozgókép mestere stb. díjazási rendszerek átalakítását?

10:57
A nemzet művésze-díj bevezetését tervezzük, az ezzel kapcsolatos jogszabálytervezeten jelenleg dolgozik az államtitkárságunk.

7.
Schossmayer Erzsébet
Gárdony

Tisztelt Államtitkár-képviselő úr!

Gárdonyi lakosként és  gyógypedagógiai  tanárként szeretnék érdeklődni:

- értesültünk róla, hogy Agárdon hatalmas fogyatékos ellátó-rehabilitációs bázis épül. A létesítmény fogadni tudja a helyi rászorulókat is? Terveznek itt fogyatékosok napközi otthonát is?

- Gárdony létszáma meghaladja a 10000 főt, így a vonatkozó törvények alapján köteles a fogyatékosok nappali ellátását biztosítani? Mikor lesz erre lehetőség, megoldás (egyenlőre nincs ilyen)?

- a fogyatékosok ellátása évek óta változatlan, még az inflációt sem követi. Tervezik-e végre ennek növelését

- a fogyatékkal élők kedvezményes gépkocsi vásárlását a kormány 900e Ft-tal támogatja. Ebből Suzukit lehet csak vásárolni (melynek ára drasztikusan megnőtt). Ez a kocsitípus nem felel meg az igényeknek, pl. egy tolókocsiban ülő embert, magát az üres tolókocsit sem lehet benne elhelyezni. Tervezik-e más típusok bevonását?

-az  egész  tókörnyéke   tolókocsival megközelíthetetlen, a  nagy  beruházás  kapcsán  talán  erre is  lehetőség  nyílna,hogy akadálymentesitsék.

10:56
2 milliárd 250 millió forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre a Velencei-tavi Vízisport Iskola déli telephelyének fejlesztésére. A sporttelep a fejlesztés megvalósulása után sporton keresztüli rehabilitációs feladatok ellátására is alkalmassá válik. Amennyiben helyi, tó környéki lakosok is rászorulnak a létesítmény szolgáltatásaira, teljesen természetes módon igénybe kell, hogy vegyék egy helyben levő állami intézmény nyújtotta lehetőségeket. A fejlesztés során természetesen a sporttelep akadálymentesítésére is figyelni fognak.

Gárdony létszáma most lépte át a tízezer főt, Tóth István polgármester úrék dolgoznak az ebből következő többletfeladatok megoldásán. Nemcsak a fogyatékosok ellátását, hanem a bölcsődei ellátást is biztosítaniuk kell, kérem, hogy erről polgármester úrnál érdeklődjék.

Tudomásom szerint egyelőre nincs napirenden a gépkocsi vásárlási támogatási rendszer gyökeres átalakítása, a kérdés nem is a szakterületem, így csak annyit tudok ígérni, hogy jelzem a problémát Soltész Miklós államtitkár úrnak.

6.
Timar
A független színházak idén megkapják a támogatásukat időben? Lecsillapodtak a kedélyek a kérdésben vagy újabb video üzenetváltás várható?

10:49
Február 15-ig kell kiírnunk a jogszabályoknak megfelelően a pályázatot, ezt meg is fogjuk tenni. A pályázatok elbírálását a lehető leggyorsabban elvégezzük, és az utalással sem fogunk késlekedni. A tavaly zárolt összegeket is sikerült visszaszereznünk, így utólag ezeket is megkapják  a független társulatok.

5.
Szent István Jubileum
Budapest

Tisztelt Államtitkár Úr!

A 75 éve nem látott,feltehetően az első színes magyar történelmi filmemmel (ami a Szent István királyunk halálának 900.évfordulóját és egyben egy katolikus világkongresszust volt megünnepelni) már 12 éve próbálok a médiában érvényesülni vele mindhiába.Úgy gondolom,hogy ez a 30 perces filmritkaság a magyar kulturális örökség részét képezik és az idén lenne aktuális a bemutatása.

Az Ön segítségét és támogatását várom ez ügyben.

Üdvözlettel. Kiss Csaba          http://eucharistic.hupont.hu/

10:47
Javaslom, keresse meg Székesfehérváron Csurgai Horváth József városi levéltár igazgató urat, aki a székesfehérvári Szent István-emlékév emlékbizottságának elnöke. Amennyiben értékes alkotásról van szó, minden bizonnyal be fogják tudni mutatni az emlékév keretében.

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié