ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 
A fogyatékossággal élők számíthatnak a Fideszre
A fogyatékossággal élők számíthatnak a Fideszre
2013. november 8., 19:53
2010 óta tízezerrel több megváltozott munkaképességű embernek van munkája - hangzott el Nyitrai Zsolt és Kósa Ádám sajtótájékoztatóján.


A fogyatékossággal élők számíthatnak a Fideszre és a kormányra – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója. Ugyanitt Kósa Ádám európai parlamenti képviselő arról tájékoztatott, a Szabad Európa Vitanapok keretében megrendezett konferencián számos előremutató eredményről számolhatnak be a fogyatékkal élők helyzetével kapcsolatban.

Teljes cikk>>

Több pénz juthat a fogyatékossággal élők érdekvédelmi szervezeteinek

Több program a megváltozott munkaképességűeknek

Áprilisig ötezerrel több fogyatékossággal élő ember kap munkát

Több megváltozott munkaképességű ember dolgozik

A megváltozott munkaképességűek is képesek hatalmas teljesítményre

"Nem a szavaknak, hanem a tetteknek kell hinni"

Külön intézkedések a fogyatékkal élők védelmében

Zsigó: Nő a fogyatékkal élők támogatása

Elindult az első jelnyelvi tanfolyam az Európai Parlamentben


 
* Hozzászólás csak regisztrált tagok számára lehetséges.
Ezt mutasd: 
5.
IgazFüles
Székesfehérvár
2013. november 11.,
10:41
nincs előzmény | válasz erre
Most olvastam a fogyatékosügyi politikai "képviselőink" előterjesztéséről szóló híreket: http://www.hirado.hu/Hirek/2013/11/08/15/Kormanyparti_javaslat_a_megvaltozott_munkakepesseguekert.aspx?fb_action_ids=10201581955443260&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210201581955443260%22%3A419010091534369%7D&action_type_map=%7B%2210201581955443260%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D Sajnos nem tudom, konkrétan miről van szó ezekben, mi a javaslattevők közt sem lehettünk. Sok - számunkra fontos - szempontot nem látok. H.I.
 
4.
IgazFüles
Székesfehérvár
2013. november 9.,
23:52
Tisztelt Vici, a Nagyothallók Országos Közhasznú Egyesülete (NABOKE) tavaly május 15-én lett bejegyezve. Semmilyen állami támogatásban nem részesül, adó 1%-ot nem kapott és tavaly pl. 102 ezer Ft-ból gazdálkodott (magánadományok-Videoton, magánszemélyek, illetve Dr. Cser-Palkovics András polgármester úr segítsége), miközben rengeteg közösségerősítő közösségi és szakmai programot megcsináltunk. Babasírás-jelző készülékkel siket családot segítettünk, stb. Tagjai vagyunk a Nagyothallók Európai Szövetségének (EFHOH), illetve a Nagyothallók Világszövetségének (IFHOH). Tagjaink nem csak hallássérültek (siketek és nagyothallók), de hallók is lehetnek. Nagyon szép plasztik-kártya tagsági igazolványunk van, amikre különféle szolgáltatók kedvezményeit kapjuk. Az egészet emberfeletti módon önkéntesen csinálom, méltatlan körülmények közepette, megélhetési munkám mellett, mint súlyos hallásfogyatékos. Tisztelettel: Dr. Hendrik István elnök
 
3.
Vici
valahol európában
2013. november 9.,
10:26
nincs előzmény | válasz erre

Sőt, ha a visszaélés bebizonyosodik azonnal meg kell szüntetni az alapítványt de a bizonytalanság miatt, addig is fel kell függeszteni az 1 % támogatás kaphatóságát. Mint a mellékelt ábra / tegnapi hírek / mutatja óriási összegeket használnak fel, önös célokra. 

Magyarul mondva: Átverik az adófizetőket. Mindenféle jött- ment alapívány, akik közhasznú szervezetnek kiáltatják ki magukat a polgári bíróságokkal, mert formailag és tartalmilag a papírjaik redben vannak. Így bárki alapíthat alapítványt, a helyszíni meggyőződés kell, mert óriási összegekről van szó!

Mondhatom "Láttam én már karón varnyút!" fele sem igaz! Azért javasoltam többször is, hogy az adófizetők saját szüleik nagyszüleik, vagy az átaluk tisztelt emberek részére ajánlhassák fel az 1 %-ot.

Itt vannaki pl. Ön, Önök. Akik a nagy nyilvánosság előtt ezt a beírást merik vállalni, azok valóban segítségre szorulnak, mert nem félnek a "farkastól", mert csak a helyzetük jobbá tétele érdekében cselekednek.

Üdvözlöm: Vici

 

 
2.
Vici
valahol európában
2013. november 9.,
09:59
nincs előzmény | válasz erre

Tisztelt IgazFüles!

Örülök, hogy a problémájukról írt. Mert fontos, hogy a döntéshozók tudják, hogy döntéseik azokra szintekre el jutnak-e, ahova szánják őket.

Az a helyzet, hogy rengteg közbeiktatódó hely van ahol ezek a jószándékú döntések kisiklanak. Ilyen Pl. az egészségügy is. Ha valakik figyeleik a kormányzat ilyeténbéli szándékát, akkor keresik a megvalósulást. Igen ám, de valahol elveszik ez a megvalósulás. Akkor azt is lehet feltételezni, hogy ez a kormányzat részéről csak duma. Sok olyan ember van a középvezetésben és a középvezetést kiszolgálók között akik nincsenek a helyzet magaslatán, sőt azt csinálnak amit akarnak. Én itt ötször figyelmeztettem a különböző megélhetési alapítványok 1 %-os támogatásáról. Amire most is fényderült. Kell egy olyan nyilvántartás, hogy kik azok ezek közül, akik igenis önzetlenül és az alapító okiratban rögzítetten kezelik a kapott 1%-ot. Mert el kell számolni vele, de szoktak hazudni össze- vissza. Mert ugye kockáztatnak, és kimagyaráznak.

folyt

 
1.
IgazFüles
Székesfehérvár
2013. november 8.,
23:55
nincs előzmény | válasz erre
Tisztelt Cím! A Nagyothallók és Barátaik Országos Közhasznú Egyesülete (NABOKE) elnöke vagyok. Hallásfogyatékos tagságunk kérésére tavaly kértük felvételünket az Országos Fogyatékosügyi Tanács (OFT)-ba. Válaszként jogszabályi hivatlozással azt kaptuk, hogy az OFT négy évig megválasztotta tagjait, felvétel addig nem lehetséges és a SINOSZ-on keresztül juttathatjuk el észrevételeinket. A SINOSZ nem működik együtt a NABOKE-val. Múlt hónapban az OFT újjáalakult, de meghívást nem kaptunk. Szintén nem kaptunk meghívást a mai 2013. november 08-i Szabad EU-Vitanapok konferenciára. Érdekünkben hozzászólni érdemben a sorsunk alakításába nincs alkalmunk. Az egyesületünk és tevékenységünk is elszigetelt a lehetségektől. Tényszerűen írtam. Ha van jóindulat és tévedés, akkor számítanék a helyzetünk mihamarabbi orvoslására. Megemlítem még azt, hogy elindítottam egy összefogást a kisebb hallássérült egyesületek között, vagyis a mellőzöttség sok sorstársat érint. Tisztelettel: Dr. Hendrik István
 
1
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések