ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Darabokban adogatják el az értékes metróingatlanokat

Már átvezették a földhivatalban a Welt-Stadt Immobilien Ingatlanberuházó Kft. (WSI) tulajdonbejegyzési kérelmét a BKV Stadionok állomásának épületére.
Létrehozva: 2008. november 12., 09:06 | Utoljára frissítve: 2008. november 12., 09:08
nyomtat küld

A Magyar Hírlap birtokába került dokumentum szerint a WSI a Hungária körút 46. szám alatti ingatlan egyhatodát szerezte meg a BKV-tól augusztus 24-én. Ekkor már hónapok óta érvényben volt a BKV és a szakszervezetek megállapodása, amely kimondta, hogy szeptember végéig nem értékesíthetnek ingatlanokat a szakszervezetek beleegyezése nélkül. Az érdekvédők levélben kérték az adásvétel semmissé nyilvánítását Kocsis István vezérigazgatótól. A Hírszerző információi szerint a BKV már 2006-ban előszerződést kötött a WSI-vel, amely egy plázával kombinált irodaházat építene. Eszerint az épület előtti parkoló eladását követő hatvan napon belül a WSI élhet az egész épületre vonatkozó elővásárlási jogával.

A Magyar Hírlap információi szerint a Szombathelyen bejegyzett WSI tulajdonosa egy ciprusi offshore cég, melynek ügyvezetője a Princess pékséget üzemeltető izraeli érdekeltségű társaságban tűnik fel.

A Princess-hálózattal való üzlet lehetősége nem lenne idegen a BKV-tól, hiszen annak mind a tizenhat látványpéksége (honlapjáról az adat) a budapesti metróvonalak állomásain található - az egyik a Stadionoknál. A WSI tulajdonosa a Limasszolban bejegyzett Top Imobile Limited, ügyvezetője Gag El Maikhael. A cégbírósági adatok szerint a Tel Aviv környéki tartózkodási hellyel rendelkező üzletember 1999-ben lett a Princess Pékséget működtető Isar 2000 Sütőipari, Gyártó Kft. ügyvezetője, mandátuma 2009 márciusáig tart. Lapunk érdeklődött efelől a Princessnél, de lapzártánkig nem kaptunk választ. A BKV szerint az eladás idén áprilisban történt, míg a szakszervezetekkel májusban egyeztek meg. A szakszervezetek ezt vitatják.

A WSI tulajdonszerzése kísértetiesen emlékeztet arra a történetre, ahogyan a BKV Fehér úti telepéből lehasítottak egy darabot. Az is a 2-es metró vonalához tartozik, remek a közlekedési kapcsolata, ugyanúgy pláza és irodaház építésére alkalmas. Mint ahogy arról lapunk beszámolt, a BKV Vasúti Járműjavító Kft. (VJSZ) 99 millió forintért adott el az Örs vezér terénél található metrótelepből egy kőbányai garzonba bejegyzett egyszemélyes társaságnak.

Az ingatlanra vonatkozó szabályozási tervet 2007. november 29-én hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés, egy hónap sem telt bele, az 5372 négyzetméteres területre kiírták a pályázatot. A vételár egymillió forinttal volt kevesebb annál az értékhatárnál, amelynél már a BKV igazgatótanácsának is jóvá kell hagynia a társaság vagyonában bekövetkező változást.

A vásárló Prófécia Kft. ügyvezető-tulajdonosáról, a jogi végzettségű Ruzsa Beatrixről tudható, hogy 2007 márciusában lett az előző évet 1,7 milliárd forint mérleg szerinti eredménnyel záró Centrál Mosodák Zrt. amerikai tulajdonosának képviselője. A Delaware államban bejegyzett Duke Warren LLC offshore cég ekkor vette át az üzemet a Leisztinger Tamás nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Arago Zrt. portfólióját erősítő Knub Fuente Ingatlanforgalmazó Kft.-től.

(Magyar Hírlap)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések