ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Hódmezővásárhelyi "szégyenfal" - Lázár vállalja a vitát

Lázár János örömmel vállalja a vitát a hódmezővásárhelyi szegénység kezelésének kérdéséről, akár az ATV felajánlásával is élve, bár Hódmezővásárhely polgármestere a közszolgálati televíziót szerencsésebbnek tartaná. A fideszes politikus szerdán reagált Scheiring Gábor LMP-s országgyűlési képviselő előző napi nyílt levelére.
Létrehozva: 2010. július 21., 15:16 | Utoljára frissítve: 2010. július 21., 15:19
nyomtat küld

Lázár János közleményében úgy fogalmazott: ahogy azt már korábbi közleményében, illetve személyes levelében is jelezte az LMP-s képviselőnek, örömmel vállalja a vitát, akár az ATV felajánlásával is élve, bár a téma keltette sajtóérdeklődést ismerve a közszolgálati televízió valamelyik műsorát szerencsésebbnek tartaná.

Scheiring Gábor nyílt levelében azt írta, hogy a szegénység elleni küzdelem világnézeti kérdéseiben kíván a hódmezővásárhelyi polgármesterrel véleményt ütköztetni.

Lázár János ezzel szemben úgy gondolja, hogy az elméleti síkra terelt vitáknál fontosabb a jelenlegi súlyos problémák gyors és szakszerű kezelése. Mint a fideszes politikus jelezte, a vita előtt azt javasolja partnerének, látogasson el Hódmezővásárhelyre, majd azt követően vitatkozzanak a nyilvánosság előtt.

A polgármester továbbra is Hódmezővásárhelyre várja a képviselőt, hogy először személyesen vizsgálhassa meg a szegénység elleni küzdelem alkalmazott módszereit, amelyeket ezt követően a televízió kamerái előtt megvitathatnak.

Hódmezővásárhely önkormányzata július elején a honlapján tett közzé egy listát azokról, akik "visszaéltek az adóforintokból kapott támogatással". Lázár János akkori közleménye szerint "Hódmezővásárhely önkormányzata a becsületesen dolgozó polgárok, az adófizetők, a jogszabályokat betartó emberek oldalán áll, akiknek joguk van tudni, mire fordítja a város a befizetett adót, és ki az, aki visszaél az adóforintjaikból adott támogatással".

Az eljárás ellen tiltakozását fejezte a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet, illetve akkori híradás szerint Jóri András adatvédelmi ombudsman vizsgálatot indít a lista jogszerűségének megállapítására. Lázár János erre válaszul arról tájékoztatta Jóri Andrást, hogy az önkormányzat nem távolítja el a honlapjáról a listát.

(http://mno.hu/portal/726129)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések