ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Továbbra is közel kétharmados a Fidesz támogatottsága

A Fidesz minden választáson győzni tudott 2006 ősze óta, amire négy év után ismét minden esélye megvan az októberi "harmadik fordulóban" - derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb, a Heti Válasz számára készült közvélemény-kutatásából.
Létrehozva: 2010. augusztus 25., 13:55
nyomtat küld

A Fidesz-KDNP támogatottsága az aktív szavazók körében közel kétharmados, 61 százalékos. Az MSZP-nek már nincs "ötödik hadoszlopa" - a választási részvételüket biztosra ígérő, aktív szavazók 12 százaléka az MSZP-t, 9 százaléka a Jobbikot választaná, az LMP pedig 4 százalékot szerezne. 13 százalék azoknak az aránya, akik biztosra ígérték részvételüket egy esedékes választáson, ugyanakkor nem tudták vagy nem akarták megmondani, mely pártot támogatnák.

A megkérdezettek 62 százaléka elégedett Orbán Viktor miniszterelnöki munkájával és még szélesebb azok köre, akik szerint a kormány kellő határozottsággal lépett fel a Nemzetközi Valutaalappal szemben. Míg a Fidesz- és a Jobbik-szimpatizánsok nagy része (85, illetve 62 százalék) egyetért a kérdésben a kormánnyal, az MSZP- és LMP-tábor 76, illetve 77 százaléka negatívan ítéli meg a történteket. A vélemény mögött mélyebb attitűdök, a válaszadók világképe rejlik. Tízből majdnem kilencen (86 százalék) vélik úgy, hogy az országnak a maga útját kell járnia, és nem kívülről érkező elvárásoknak megfelelni.

A Fidesz népszerűsége szorosan összekapcsolódik a gazdasági várakozásokkal. A most megkérdezettek túlnyomó többsége szerint (65 százalék) a magyar gazdaság az elkövetkezendő időszakban inkább gyarapodni fog, mintsem hanyatlani. Annak ellenére, hogy az emberek saját pénztárcájukon még nem, illetve kevésbé érezhetik a konjunktúra jeleit, a kormány gazdaságpolitikájába vetett bizalom változatlanul nagyarányú.

A kutatás megállapítja, hogy a kormányváltás egyik legfontosabb üzenete a közélet megtisztítása. A kormány eddigi - az előző politikai elit felelősségre vonásával kapcsolatos - intézkedéseivel az emberek 60 százaléka elégedett.

(www,mno.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések