ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Amikor nincs mit magyarázni

Nem, nem. A látszat most valóban csal: az ország narancsszínbe öltözött választási térképe nem azt mutatja, hogy a szavazók tegnap leváltották a húszéves legújabb kori magyar többpártrendszert. "Csupán" annyi történt, hogy a kormányerők példátlan, a bejáratott demokráciákban nem szokványos mértékű sikert értek el az önkormányzati választásokon. Azt mondják, az ilyen típusú voksoláson általában nehéz győztest hirdetni, hiszen szinte bárki találhat magának olyan "versenyszámot", amiben első helyezettként ünnepeltetheti magát. Hát most nincs mit magyarázni, méricskélni, elkenni: az eredmény önmagáért beszél.
Létrehozva: 2010. október 4., 09:05 | Utoljára frissítve: 2010. október 4., 09:58
nyomtat küld

Jellemző, hogy a szavazás napjához érkezve, még azelőtt, hogy az első voks egyáltalán az urnába hullott volna, az elemzők már csak néhány, az országos politika szempontjából mérvadó kérdést tartottak megválaszolatlannak. Budapesten a főpolgármesteri tisztség mellé a Fidesz-KDNP besöpri-e a közgyűlési mandátumok többségét is? A 23 megyei jogú város élén marad-e mutatóba két-három szocialista polgármester? És az MSZP vagy a Jobbik szerzi-e meg az országos összesítés alapján a második helyet? Nos, úgy látszik, Budapest is a polgári oldalé; az MSZP jelöltje csak Szegeden tudott nyerni; a Jobbik nem érte be a szocialistákat. Azt mindenki természetesnek vette, hogy a megyei közgyűlések mindegyikében a kormánypártoké lesz a legnagyobb frakció. A Fidesz tegnapi eredménye nemcsak rendkívüli, de minden bizonnyal megismételhetetlen is. A párt egy hosszú menetelésen van túl: 2006-os önkormányzati választás, 2008-as szociális népszavazás, 2009-es európai parlamenti választás, 2010. áprilisi parlamenti választás és most ismét önkormányzati választás. Mostanra az Orbán Viktor vezette közösség szinte mindent megnyert, szinte minden pozíciót megszerzett, amit demokratikus körülmények között egy párt, pártszövetség megnyerhet, megszerezhet. Sikerét a pártok szabad, szabályozott versenyében érte el, ezért csak a vesztesek dühe, elkeseredettsége vagy éppen cinizmusa láttathatja mindezt egy diktatúra születésének.

Azoknak pedig, akik gúnyolódnak a tavaszi választást forradalomként értelmezőkön, csak azt tudom ajánlani: nézzenek az eredményjelzőre, nézzenek magukra!

A teljes írás az mno.hu-n olvasható.

(Szerető Szabolcs, Magyar Nemzet)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések