ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Nincsen Őszöd

Úgy hiszem, most aztán tényleg eljött az igazság régen várt pillanata. A hét végén a kormány, hosszas előkészületek és maratoni ülésezés után, szakajtónyi törvényjavaslatot terjesztett a parlament elé. A számos témát, területet érintő előterjesztések közül a legfontosabbak - hiszen a legtöbb ember mindennapi életére hatással vannak - a jövő évi költségvetés bevételi oldalát megalapozó adótörvények.
Létrehozva: 2010. október 18., 08:37 | Utoljára frissítve: 2010. október 18., 08:40
nyomtat küld

Orbán Viktor ellenfelei még jóval a tavaszi választások előtt megjósolták, hogy a Fidesz kormányra kerülve ugyanabban a kelepcében vergődik majd, mint Gyurcsány Ferenc és a mögötte álló koalíció, a balliberális magyar univerzum négy éve, a balatonőszödi beszéd idején. Ehhez képest növekvő ingerültséggel voltak kénytelenek tudomásul venni, hogy a Fidesznek 2006-tal ellentétben most esze ágában sem volt a szocialistáknak kedves fegyverrel megvívni a választási harcot: idén nem a rövid távon teljesítendő jóléti ígéretek, hanem a hitelesség és a kormányképesség alapján döntöttek a polgárok. Olyan állítást, hogy az Orbán-kormány egy csapásra gyógyírt lel a gazdaság bajaira, és pénzeső hullik az emberekre, legfeljebb a baloldali sajtóban lehetett olvasni hitetlenkedő vagy gunyoros megjegyzések kíséretében.

Az önmaga képességeiből és észjárásából kiinduló baloldal rögeszméje, hogy a kormány szuverenitása költségvetési-gazdasági ügyekben korlátozott (amiért persze ők tettek a legtöbbet), így előbb-utóbb nem lesz más választás, mint újabb áldozatvállalást kérni a polgároktól. Ez volna az igazság már emlegetett pillanata, Orbán "őszödi beszéde", az MSZP feltámadásának kezdete. Erre vár az ellenzék, a lejárt szavatosságú közgazdász és a véleménydeformáló médiaelit, a Csipkerózsika-álmából ébredező szakszervezeti mozgalom, de leginkább a blogjában szabadságharcot hirdető, a parlamentet mint a népszuverenitást megtestesítő intézményt tavasz óta már nem dicsőítő bukott kormányfő.

Szerető Szabolcs írása itt olvasható

(mno)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések