ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Magánbűz

Bloggerboy Gyurcsány Ferenc a magánérdekről értekezett legfrissebb internetes irományában. Ha valaki, akkor a volt szocialista miniszterelnök tökéletesen tudja mi az a magánérdek ma Magyarországon...
Létrehozva: 2010. október 21., 08:35
nyomtat küld

Mit tudja! Képviseli, szereti és élvezi! Hangsúlyozottan nem csak múlt időben.
Nagyon hangsúlyozottan.

A múltat Gyurcsány feledné és végképp eltörölné, mint ahogy a jelek szerint bőven törölt fájlokat, semmisített meg iratokat és bírt rá hallgatásra politikusokat és köztisztségviselőket. Feledni kell az állami pénzek hosszú távú kijátszására kifejlesztett PPP-projekteket, el kell tüntetni mindent, ami sukorói panamára utal, 2006 ősze pedig véglegesen törlődjön az emlékezetekből. A súlyozás nem véletlen: a hatalom privát célokra való kihasználásától a korrupción át a köztörvényes bűncselekményekig jutunk el. Utóbbiért már nagyon ültetnek. Jogállamokban. Igaziakban.

Az MSZP és az SZDSZ a Gyurcsány és lobbitársai irányította jogállamban nemcsak hogy lehetővé tették a legsúlyosabb törvényszegést - hiszen mi másnak neveznénk, amikor a rendőr, a törvény őre veszi semmibe azt, amire felesküdött -, de lehetetlenné tették a felelősségre vonást is. A 2006-os eseményeket vizsgáló miniszterelnöki megbízott, Balsai István joggal vetette fel: amikor világszerte háborús bűnösöket kutatnak fel, Magyarországon nem voltak képesek kideríteni, ki vert meg egy parlamenti képviselőt. Véletlenül sem írnám le, hogy a hatalom képviselője ütötte vérig Révész Máriuszt, de az tény, hogy tucatnyi rendőr szeme láttára követték el a gaztetteket. S ezek az uniformist hordó egyének azóta is sajátos farkasvakságban szenvednek, ráadásul emlékezetük is rendre kihagy, ha szóba kerülnek 2006 őszének "dicsőséges napjai".

Eme amnézia nem sarzsifüggő, sőt a váll-lapon lévő csillagok számának növekedésével egyenes arányban fertőz. A parlamenti vizsgálóbizottság előtt 2006 őszének rendőri vezetői közül senki sem emlékezett semmire, de arra legalább nagyon homályosan. Persze a logikai lánc még ezek alapján is nyilvánvaló: Bene László akkori országos főkapitány nyilatkozatából egyértelművé vált, hogy Gergényi Péter budapesti főkapitány Gyurcsány Ferenc miniszterelnök "védelme alatt állt". Idézzünk Gulyás Gergelytől, a bizottság elnökétől: "A felelősségre vonás Gyurcsány Ferenc intézkedése miatt vált lehetetlenné. Ugyanis Bene szerint Gergényi kérte nyugdíjazását a történtek után, amit az országos főkapitány és az illetékes miniszter is támogatott, ám Gergényi a miniszterelnök kérésére azt visszavonta, így az országos főkapitány sem volt abban a helyzetben, hogy Gergényi felelősségét vizsgálja."

Azt most hagyjuk, hogy a főrendőrök roppant elegánsan másra kennek mindent. A katyvaszból így is világossá válik a köztudott: fejétől bűzlött a hal. Informális vagy valódi politikai parancsra és jóváhagyásra vadult meg - vagy éppen vált tétlenné a tévészékház előtt - a rendőr, s ítélt törvénnyel és joggyakorlattal szemben a bíró. Természetesen messze nem mindenki, csak éppen az, aki megtette. Akkor kiszolgálta a hatalmat, ami egyet jelentett Gyurcsány és üzlettársai magánérdekével. Ma pedig hallgatásával hagyja, hogy megússza. A rothadó hal bűze még mindig összeköt és egységbe forraszt - nem először van erre példa az újkori magyar történelemben.

Bloggerboy Gyurcsány Ferenc internetes pamfletjeiben hatalommal való visszaélést, lenyúlást és rablást kiált. Régi trükk, vádold meg a másikat azzal, amit te követtél el. Ez azonban csak a történet egyik része. Gyurcsány blogjában igazából nem Orbánnal hadakozik, ez csak a látszat. A naponta megjelenő kirohanásokkal a valóságban egykori híveinek és tettestársainak is üzen: Nem tűntem el, itt vagyok! Ti tudtok rólam sokat, de én még többet rólatok! Az én bűnöm a ti bűnötök, az én érdekem a ti érdeketek! Így volt 1989 előtt és után, így volt 2006-ban, s így van most is!

Az ő bűnük örök.

(Máté T. Gyula, Magyar Hírlap)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések