ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Demokrácia-rettegők

Veszélyben a demokrácia! Védjük meg a demokráciát! Gyurcsány frakciója, a "nagy" MSZP és az LMP is meglengette a véres kardot. Jövő héten utcára vonulnak a demokráciarettegők.
Létrehozva: 2010. október 29., 08:31
nyomtat küld

Együtt is, külön is. Ott lesz mindenki, Farkasházytól Vitányiig, s ha nagyon igyekeznek, talán maga Konrád György is megszakítja esedékes párizsi vagy berlini hakniját.

Ugyanolyan szép lesz, mint anno 1991 késő szeptemberében, amikor fizetett hirdetések tucatjain féltett demokráciát a frissiben létrejött Demokratikus Charta. Akkor és most is a jobboldali kormány volt a mumus, a társadalmi jogokat oly nagyon-nagyon korlátozó autokrata rém. A hivatalos hergelő indok akkor Surányi György jegybankelnök kirúgása volt. Sajátos módon az MNB elnöke most is "érintett", hiszen a kétmillió feletti állami fizetések extraadója aztán Simor Andrást tényleg érinti. Az Alkotmánybíróság ugye erre azt mondta, hogy most nem lehet ilyen törvényt hozni, legfeljebb jövőre. A Fidesz szerint meg mégsem járja, hogy összesen csaknem egymilliárd forintnyi végkielégítést vegyenek fel a Magyar Fejlesztési Banknál, a MÁV-nál vagy éppen a BKV-nál. Ezért érdemes módosítani az Alkotmánybíróságra vonatkozó szabályokat is. Nem örökre, ideiglenesen, ráadásul jövőre úgyis új alkotmánya lesz az országnak.

A fideszes javaslat eleganciamutatóján lehet vitatkozni, azonban egy biztos, a demokráciát sokkal jobban veszélyezteti az állami milliárdok lenyúlása, mint egy törvénykiigazítás.

De igazából nem is erről van szó.
Mint ahogy 19 éve sem a démosz magasztos jogainak védelméért gründolt chartát néhány szomorú szemű, a rendszerváltásból a vágyottnál kevesebbet profitáló belvárosi értelmiségivel az SZDSZ és az MSZP. A szép szavak a megtévesztést szolgálták, egy ideig ez működött is.

Veszélyben a demokrácia! - mondták.
Veszélyben az állami vagyon nekünk megfelelő szétosztása! - gondolták.
Védjük meg a demokráciát! - mondták.
Védjük meg kádereinket és az MSZP-t! Hozzuk ki a "pártot" a politikai karanténból! - gondolták.

Ez volt a lényeg. A látvány-antikommunista SZDSZ behozta az "úri klubba" a posztkommunista MSZP-t, megtette az első lépést a későbbi közös kormányzáshoz. A választási kampány Tomja és Jerryje megbocsátott egymásnak, összeborult, majd összebútorozott.

Veszélyben a demokrácia! - mondják most.
Veszélyben az elmúlt nyolc évben megszerzett állami vagyon! Veszélyben a magánpénztáraknak kijátszott nyugdíjpénzek! - gondolják most.

Védjük meg a demokráciát! - mondják most.
Védjük meg kádereinket és az MSZP-t! Hozzuk ki Gyurcsány Ferencet is a politikai karanténból! - gondolják most.

Ez most a lényeg. Az új, látványtiszta LMP legitimálja a vérkorrupt MSZP-t. Gyurcsány Ferencet persze látszólag elutasítják az LMP-sek, de hát Magyar Bálint szemében is vörös posztó volt Horn Gyula, mielőtt az '56-os karhatalmista minisztere lett.
Ennyi. Az egész újramelegített, kozmás chartaműsor ezt szolgálja. Megismételhető? Ma már aligha. Az elmúlt húsz, s főleg az utóbbi nyolc év azért sok mindenre megtanította az országot.

Veszélyben a demokrácia!
Ma ez azt jelenti, hogy hagyjuk az ország szétlopását, megbocsátjuk a korrupciós ügyeket, a hatalommal való visszaélést.

Védjük meg a demokráciát!
Ma ez azt jelenti, hogy a tolvajok menjenek börtönbe, s legyenek biztosítékok a lopás ellen. Legyenek felelősök és felelősségre vonhatók. Legyen egyenlő joga és lehetősége magyar vállalkozónak és multinak, polgárnak és oligarchának.

Ennyi. A bizniszchartákat meg felejtsük el végleg, s dobjuk oda, ahova valók.

(Máté T. Gyula, Magyar Hírlap)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések