ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

A keresztény Magyarország fénylő példát mutat a briteknek!

A brit Catholic Herald című katolikus lapban is értékelték az új magyar alkotmányt, kiemelve, hogy az az ország keresztény gyökereit hangsúlyozza annak rögzítésével is, hogy az élet a fogantatással kezdődik, s minden állampolgárnak joga van az élethez.
Létrehozva: 2011. június 23., 10:12
nyomtat küld

"Magyarország erős üzenetet küld a briteknek: azt, hogy a család, az élet, a kereszténység, igenis, fontos értékek" - kommentálja a hazánkból érkező híreket Grégor Puppinck, a strasbourgi székhelyű, nemzetközi Európai Jogi és Igazságügyi Központ igazgatója. Puppinck professzor a brit Catholic Herald című katolikus lapnak értékelte, mint kiderült, nagy-nagy örömmel, a magyarországi változások némely elemét. Nevezetesen az új alkotmányt.

Bíztató politikai hírek érkeznek Magyarországról. Ez a posztkommunista ország ugyanis megértette mi a leglényegesebb: az élet tisztelete - írja a londoni katolikus lap, amely már a kommentárja címében is fontos állítást fogalmaz meg: "Magyarország alkotmánya, amely tiszteli az életet, fényes példát mutat az elkényelmesedett és önző Britanniának". A Herald üdvözlendőnek minősíti, hogy az új magyar alkotmány az ország keresztény gyökereit hangsúlyozza azzal is, hogy leszögezi: az élet a fogantatással kezdődik és minden állampolgárnak joga van az élethez.

Kitér a brit lap arra is, hogy a budapesti utcákon megjelentek a művi terhesség-megszakítást ellenző kifinomult és szelíd poszterek, amelyeken egy még meg nem született magzat látható, amint azt mondja: "megértem, ha nem állsz még készen rá, hogy örömmel fogadj engem az életben, de kérlek, hagyj élni, adj inkább örökbe"...

A brit kommentár nem egyszerűen az alacsony születésszám miatti reálpolitikát üdvözli, hanem a magyar állampolgároknak küldött pozitív üzenetet. Magyarország megszenvedte a háborút, aztán pedig a kommunizmust, s a magyarok most tudják, hogy a jóléthez, a felvirágzáshoz egészséges népszaporulat szükséges - olvasható, s a szerző (Francis Phillips) mindjárt önkritikát is gyakorol. "Mi szintén szenvedtünk a háború alatt, de szerencsére szabad ország maradtunk és a háború utáni évtizedekben korábban soha nem tapasztalt jólétet élveztünk... Ez elkényelmesített és túl önzővé tett bennünket: közömbösek lettünk a meg nem születettek és érzéketlenek az idősek iránt" - dohog a brit lap, és kommentárját így fejezi be: "Gyerünk, tanuljunk Magyarországtól!"...

(hetivalasz.hu-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések