ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Csúnya válás

Nagyon régen volt már, hogy elém tettek egy papírt, és én azt aláírtam – mondta Gyurcsány Ferenc azzal kapcsolatban, hogy Mesterházy Attila pártelnök arra kérte a szocialista képviselőket, hétfőig nyilatkozzanak: az MSZP-frakcióban maradnak-e. Igazán kíváncsiak vagyunk arra, vajon milyen papírt írt alá utoljára ilyen módon az éleslátással megáldottak által már régóta az MSZP sírásójaként emlegetett, ma már inkább a magyar baloldal darabolós gyilkosának nevezhető volt miniszterelnök.

Létrehozva: 2011. október 15., 11:03
nyomtat küld

A mostani aláírásnak viszont bizonyosan nem lesz súlya, az nem zár majd le semmit. Az esemény Mesterházy és Gyurcsány hatalmi küzdelmének egyik látványos állomása, a bomlás terméke, a végjáték része.

Hetek óta kész tényként kezeli mindenki azt, ami évtizedeken át, a legnagyobb politikai viharok közepette is elképzelhetetlen volt: kettészakad az MSZP és annak parlamenti frakciója. Az elődpárt katarzist nélkülöző kettészakadása, 1989 októbere óta eddig csak kisebb csoportok leválása, Pozsgay Imrétől Szili Katalinig fajsúlyos, de a szervezeten belül magányossá vált politikusok távozása borzolta a kedélyeket. Az ország és a baloldal megújítását a küldetésének tekintő Gyurcsány ama bizonyos 2006. áprilisi, mámoros éjszaka után kitartó erőfeszítéssel előbb törzsszavazói jó részétől szabadította meg a szocialista pártot. Most a szervezeti egység felszámolása van soron. A tavalyi történelmi választási vereséget követően a politikus legfőbb célja a párt elfoglalása volt, ami régi vágya, többek között ezért penderült a közélet nagyszínpadára úgy egy évtizede, kilépve a gazdasági hátország félhomályából. Miután törekvése néhány hónapja nyilvánvalóan kudarcot vallott, elővette a B tervet, a szakításét. Azt hiszem, a rossz szándékában makacsul kétkedőket az győzte meg, hogy lapunk megírta, a hívei már be is jegyeztették a terv végrehajtásához szükséges új pártot.


A teljes cikk a Magyar Nemzet október 15-i számában olvasható.

(Szerető Szabolcs - Magyar Nemzet)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések