ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Magyarok

Ugyanazon társaság két különböző taxisával volt szerencsém az elmúlt napokban utazni. A sofőrök, mint kiderült, nagyjából hasonló egzisztenciális helyzetben lévő, középkorú férfiak, kb. ugyanolyan, valaha jobb napokat látott autójukkal űzik vállalkozásukat évek óta. Az állandó éjszakázástól hasonlóan megviselt arcok, ugyanazok a problémák: lakás, kocsi, gyerek… S mégis két külön világ.
Létrehozva: 2012. január 16., 11:47
nyomtat küld

Az első megrögzött Fidesz-hívő. Számára minden, amit Orbán Viktor tett, szent és sérthetetlen. Minden bajok okozója az IMF, a nemzetközi pénzvilág, a hazai álbaloldali ellenzék, a kommunista sajtó, na és persze Bajnai, de leginkább Gyurcsány. Megingathatatlan hittel és lelkesedéssel várja a kormánypárti tüntetéseket, s azt reméli, méltó választ adnak majd ezek az utóbbi hetek elképesztő nemzetközi támadására Orbánék ellen. Igen, megszenvedi ő is a magas üzemanyagárakat, a felemelt törlesztőrészleteket és mindent, ami egy átlagember sújt ma Magyarországon, de eszébe sem jut, hogy mindezekért a jelenlegi kormányt hibáztassa.

A másik taxis viszont felmondta az összes vádat, ami csak elhangzott az Orbán-kormány ellen mind ez ideig. A sajtótörvényt emlegette, meg hogy viktátor, és hogy már a világon mindenki minket utál, vagy éppen rajtunk röhög. A szabadságharcunkon. Nem beszélve arról, hogy a benzinár az egekben, egy-egy híváskor már azon gondolkodik, érdemes-e egyáltalán elindulni a fuvarért. Hisz úgysem keres rajta szinte semmit. De mielőtt félreértettem volna, közölte, hogy nem ám a Fidesz ellen van ő, elege van neki az összes létező pártból, az MSZP-ből éppúgy, mint a Jobbikból. Egyikre sem szavazna, igaz, mióta „gengszterváltás” volt, nem volt ő még egyszer sem választani, de most már nem is megy, mert volt neki egy fuvarja a minap, egy bírónő, aki elmagyarázta neki, hogy most már olyan a választási rendszer, hogy csak a Fidesz győzhet. Meg ez a bírónő azt is elmagyarázta még, hogy azért van most Orbán hatalmon, merthogy 2010-ben csak a fideszesek mentek el szavazni, úgy csinálták „ezek”, s a legközelebbi választáson is ez lesz a helyzet, úgyhogy minek is fáradjon…

Az ember ilyenkor megmarkolja erősen a kapaszkodót, kinéz óvatosan a szélvédőn, megvan-e még a világ… (S persze mellékesen azon is elgondolkodik, vajon milyen ítéleteket hozhat egy bírónő, aki ennyi ostobaságot beszél egy törvényről…)

A világ megvan, s benne Magyarország is. Itt élünk, ezekkel az emberekkel, a hívőkkel, a hitetlenekkel, a gyűlölettel és a szeretettel, a hamis illúziókkal és az ostobasággal, a becsapottakkal és a rajongókkal együtt. Mindannyian mi vagyunk, magyarok. Idebent alig tízmillióan, odakint meg még egy kevés, az is fogyóban.

A teljes írás elolvasható az MNO-n.

(Néző László - Magyar Nemzet)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések