ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

A belga

A minap ballib médiumok feltörölték a padlót Magyarország bécsi nagykövetével. Szalay-Bobrovniczky Vincze ellen úgy szólt a vád, hogy a kormány képviseletét látja el, s a jó imázs érdekében nemcsak a magyar ügyek megértetésében vesz részt, de díjak odaítélésekor is igyekszik érvényesíteni befolyását, ha a kabinet lejáratását orrontja.
Létrehozva: 2012. március 1., 09:37
nyomtat küld

Az olvasók megtudhatták, hogy egy nagykövettől nincs is alávalóbb tett, mint hazája választott kormányát szolgálni. A kérlelhetetlen bírák csak ítéletük indokolásával maradtak adósok, hogy szerintük az állam alkalmazottjának mi is a dolga. De nem sokáig kellett tudatlanságtól gyötrődnünk, mert az élet a segítségünkre sietett. Az Európai Bizottság Magyarország-napot tartott, s a színre balról érkező honfitársunk megmutatta, hogy szerintük ilyenkor „Mi a teendő?”. Kiderült, hogy a „szakértői diplomácia” nem javasolja a részvételt az eseményen. Helyette a jó messzire iszkolást ajánlja. És Andor László fel is mondta a leckét.

A magyar biztos nem hőzöngött potom 145 milliárd forint befagyasztása miatt, nem dörgölte kollégái orra alá, hogy az európai mércéhez végre igazodó Magyarországgal statuálnak példát. Ellenkezőleg, kimért eleganciával utazott haza az MSZOSZ konferenciájára, hogy még véletlenül se befolyásolja a döntést. Így válhat valakiből tananyag az utókor diplomataiskoláiban...

Pedig valamit nem lehet megtanulni. Nem lehet fejekbe verni a hűvös sehová sem tartozást. Nem lehet el¬sajátítani a sem vallon, sem flamand belgaságot. Azt a semlegességet, amelyet az unió bürokráciája vár el a biztosoktól. De amely kívánalomnak alig akar valaki megfelelni.

A németek és a franciák biztosan nem, mert ők már előre levajazzák a számukra fontos biztosi posztokat (a Handelsblatt már 2009 novem¬berében megírta, hogy a németek az energiaügyekre tartanak igényt, a franciák a belső piacokra, és úgy is lett, nyilván azért, mert képviselőik ezeken a területeken képesek legin¬kább érvényesíteni semlegességüket...), a többiek pedig, miután kiszemelik az érdekeikkel konveniáló tisztséget, lobbiznak a megkaparintásáért.

Ehhez képest itthon az uniós biztos jelölése szocialista belüggyé vált. Bajnai Gordon az öt egytől egyig baloldali jelölt közül mutatott rá az Európai Központi Bank igazgatósági tagjára, azt a célt jelölve ki számára, hogy az uniót képviselje úgy, hogy munkájának megítélése visszahasson Magyarországra. Világos, ugye?

És nem érheti szó biztosunk háza elejét. Andor még a távolból is lelkesen üdvözölte az Európai Bizottság hazánkat sújtó javaslatát, hogy jó pontjainak a számát gyarapítsa. Mert szerinte nekünk úgy jó, ha nem akadékoskodunk. Mintha az Európai Unió szeretetközösség lenne, ahol nincs érdek, nem kell megküzdeni semmiért, csak elfogadni a „sors” igazságos és méltányos akaratát. Nekünk hovatovább az lenne a legkívánatosabb, ha biztosunk maga kérne büntetést hazájára. Mert azt nagyon értékelnék a többiek. Tán még ránk is mosolyognának.

(Borókai Gábor - Heti Válasz, 2012. március 1.)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések