ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Emmi: a nézők menthetik meg a művészmozikat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága sajnálattal értesült arról, hogy a több mint száz éve filmszínháznak otthont adó, az egykori Szindbád mozi helyén jelenleg üzemelő Kino működtetői az intézmény bezárása mellett döntöttek - tájékoztatta portálunkat a tárca, kedden.
Létrehozva: 2012. november 6., 15:46
nyomtat küld

A Kultúráért Felelős Államtitkárság szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a Kino épülete a főváros tulajdonában lévő Budapest Film Zrt.-é, amelytől 2013. december 31-ig vette bérbe azt az üzemeltető, filmes szakemberek tulajdonában lévő magáncég, a Szuez Film Kft. Ugyanilyen konstrukcióban üzemel jelenleg az Örökmozgó, a Tabán és a Cirko-Gejzír is, amelyek közül egyedül az Örökmozgó működtetésében érintett közvetve az állam, hiszen annak a MaNDA a bérlője.

A főváros tájékoztatása szerint a hasonló profilú Művész, Puskin és Toldi mozik nézőszáma az elmúlt két évben emelkedett, idén januártól szeptember végéig közel 200 ezer nézőt fogadtak. A Kino és a Tabán életben tartása a magántulajdonban lévő üzemeltető társaságok, a Cirko-Gejzír esetében pedig a működtető magánalapítvány felelőssége.

A Kultúráért Felelős Államtitkárság emlékeztetni kívánja a közvéleményt arra is, hogy ebben az évben az art mozik technikai korszerűsítésére 100 millió forintot fordított. Továbbá az e mozik műsoraiban megjelenő, külföldi gyártású művészfilmek hazai bemutatásához is hozzá fog járulni a magyar költségvetés. Mindezek mellett idén ősszel a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 200 millió forintos kerettel jelentett meg art moziknak szóló pályázatot. Ezek a támogatások 2013-ban is a művészmozik működtetőinek rendelkezésére állnak majd.

A Kultúráért Felelős Államtitkárság úgy véli, hogy ezeket a vetítőhelyeket elsősorban a nézőket megszólítani tudó filmes szakma és az igényes filmeket szerető, a különleges élményeket igénylő, mindezekért fizetni is hajlandó moziba járók menthetik meg. Azok tehát, akik az illegálisan az internetre feltöltött filmek helyett a valódi élményt nyújtó, fizetős mozikat választják - zárul a közlemény.

(Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések