ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Az ellenzék svédcsavarja

A svédcsavar nem politikai fogalom, hanem a vízilabdajátékban néha használatos módszer a góllövésre. Ha jól sikerül, védhetetlen, de kevesen tudják jól alkalmazni, így meglehetősen ritkán sikerül. Hasonló gólra törő vállalkozások a politikában is előfordulnak, mert az ellenzék mindent megpróbál a majdani győzelem érdekében.
Létrehozva: 2013. január 14., 10:25
nyomtat küld

Az természetes, hogy az ellenzék minden kormányzati hibát kihasznál a támadásra, mert nagyon szeretne nyerni a következő választáson. Érdemes azonban megfigyelni a hazai ellenzék „svédcsavaros” módszerét (az egyszerűség kedvéért nevezhetjük így is), mert ha sikerülne sok gyakorlással tökéletesíteni, okozhatnak gondot a kormánynak és pártjaiknak, szavazóiknak 2014-ben.

Arról van szó, hogy az ellenzéki pártok nem tartják elegendőnek a maguk leendő sikeréhez a kormányzati hibákat és azok egyszerű kihasználását. Ezért olyan módszerhez folyamodnak, amely alkalmas lehet szerintük arra, hogy a kormányt megfosszák a köztudatban azoktól a sikerektől, jó és népszerű döntésektől is, amelyekkel keservesen nehéz körülmények között, válság idején mégiscsak megerősíthetné a választók bizalmát önmaga és tevékenysége iránt.

Eddig csak ámuldoztunk azon, hogy balliberális ellenzékiek hogyan képesek arcpirulás nélkül számon kérni ezen a kormányzaton azokat a bűnöket, amelyeket ők követtek el kormányzati szerepben éveken át. Évtizedes kényszerű ismeretség után is elcsodálkozik az ember azon, hogy milyen elszánt arcátlansággal tudják ezt művelni. Ám úgy érzik, tovább kell csiszolni a módszert, nem elég csak úgy általánosságban arcátlankodni. Az sem elég, hogy – mint a legutóbbi híradásokból is tudhatjuk – kormányzati ténykedésük idejéből csaknem ezerötszázmilliárd forintnyi devizaadósság törlesztését hagyták ránk csak erre az évre, jól időzítve a választások előtti időszakra, túl azon, hogy ott fosztogattak, ahol csak tudtak. Most folyvást különféle megszorításokat hánynak a kormány szemére, miközben ők csinálták az adósságot, de nem nekik kell visszafizetni. Azaz ezzel és sok minden mással vermet ástak a kétharmadnak, másszon ki belőle, ha tud, ha nem tud, bukjon bele.

Bíró Zoltán teljes publicisztikáját a Magyar Hírlap hétfői számában olvashatja.

(Magyar Hírlap, 2013. január 14.)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések