ajánlott oldalak

Egymilliárd forinttal segített a kormány a Győr környéki településeknek

Kara Ákos országgyűlési képviselő (Fidesz) Győr környéki választókerületében 31 ötezer fő alatti település adósságát teljesen átvállalta a magyar kormány, mely összesen közel egy milliárd forintot jelent.
Létrehozva: 2013. május 28., 12:08 | Utoljára frissítve: 2013. május 29., 11:30
nyomtat küld

kapcsolódó
Adósságrendezés

Kara Ákos ma reggel Nyúl polgármesterének, Schmiedt Henriknek adta át az adósságkiváltást igazoló levelet. Minden, az adósságátvállalásban érintett település részére átadásra kerül az a levél, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá.

Schmiedt Henrik polgármester megköszönte a kormány adósságátvállalását, és hozzátette, hogy a nyúli fejlesztések szempontjából is nagy segítséget jelentett az adósságkiváltás. Nyúl esetében ez az összeg 127.223.773 Ft. Kara Ákos elmondta, hogy a vissza nem térítendő támogatás nagyban hozzájárult a település napi működési nehézségeinek megoldásához, emellett a fejlesztések sikerében is nagy jelentősége volt ennek az összegnek.

A magyar kormány két év alatt gyökeres változtatásokat vitt véghez a jelentős mértékben eladósodott ország és települései megvédése érdekében. Az ötezer fő alatti települések adósságát teljes mértékben átvállalta az ott élő emberek érdekében. A döntés értelmében Kara Ákos választókerületében 31 település 961.669.514 forint mértékű adósságát váltotta ki maradéktalanul a kormány.

(fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ