ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Óbuda köszöni a védekezésben nyújtott segítséget

Május 30-tól, az I. fokú árvízvédelmi készültség elrendelését követően, mintegy 3,2 km-es partszakaszon, a Pók utcától a Pünkösdfürdő utcáig, illetve az Aranyhegyi pataknál és a Rozmaring vendéglátó magasságában megkezdődött a III. kerületi árvízvédelmi munka - olvasható a kerület portálunkhoz eljuttatott közleményében.
Létrehozva: 2013. június 12., 15:15
nyomtat küld

750 cm vízállás elérését követően világossá vált, hogy nem a partélen, hanem a Nánási út, Királyok útja vonalában, továbbá a Mocsáros térségében és a Gázgyár környékén kell a védekezést megtervezni. Június 2-án legnagyobb vízállás feletti előrejelzés után a kerületi járási kormányhivatal vezetőjének elnökletével összeült a helyi védelmi bizottság. Kiépült a Királyok útja, Pozsonyi út sarkán az árvízi operatív bázis és információs központ, ahol a védekezésben részt vevő hatóságok és a közműcégek a koordináló munkát végezték.

4-én a kormány kihirdette a veszélyhelyzetet, a közterület-felügyelet ekkor zárta a védvonal menti utak gépkocsiforgalmát. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata több mint 317 ezer homokzsákot adott ki a töltéséhez szükséges 200 teherautónyi homokkal és 25 tekercs fóliát a hullámtérben védekező lakosság részére. Ezen túlmenően gumicsizmákkal, lapátokkal, négy szivattyúval, négy reflektorral és egy áramfejlesztővel látta el a hullámtérben élőket. A hullámtéren 110 fő saját erőből végezte a védelmi munkát, ám az önkormányzat számukra is támogató segítséget nyújtott.

Orbán Viktor miniszterelnök Június 9-én tájékozódott a római-parti védekezésről. Ezen a napon éjjel tetőzött a Duna a fővárosban 891 cm-el. Bús Balázs polgármester és Puskás Péter alpolgármester az árhullám érkezésének előrejelzésétől annak levonulásáig (egymást váltva) folyamatosan a helyszínen tartózkodott, de az önkormányzat képviselői is kivették a védekezési munkálatokból a részüket. A III. kerületi védekezésben összesen 600 fő vett részt, a naponta megjelent 300 önkéntes nagyobb munkaerőt képviselt, mint amennyit a feladat elvégzése megkívánt.

Összesen 49 fő elhelyezéséről gondoskodott az önkormányzat részben nyugdíjas házaiban, részben saját tulajdonú lakásaiban.

Miután az árhullám okozta vízszint 800 cm alá csökkent, megkezdődött fokozatosan a hullámtérben a szivattyúzás, fertőtlenítés, kárfelmérés. Az önkormányzat a feleslegessé vált homokzsákok számára gyűjtési pontokat jelölt ki és innen szállítja el azokat ártalmatlanításra. A Nánási út elején a forgalmi zárást már feloldották, a bekötő utak zárása a takarítási terület vonalában fennmarad.

Az árvízi védekezésben segítséget nyújtó minden hivatásos és önkéntes résztvevőnek Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata köszönetét fejezi ki.

(Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések