ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Hétvégére több bontás és a fertőtlenítés is befejeződik a fővárosban

A mintegy másfél millió homokzsák kétharmadát már elszállították a budapesti Duna-partokról, és hétvégére végeznek a fertőtlenítéssel is - jelentette be Pesti Imre budapesti kormánymegbízott keddi sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy az árvíz sújtotta területen nem volt járványos megbetegedés.
Létrehozva: 2013. június 18., 15:16
nyomtat küld

A kormánymegbízott a Népszigeten arról beszélt, hogy a még lezárt területen két-három hektáron fél-egyméteres víz áll, amelyet tizenegy szivattyúval szivattyúznak a katasztrófavédelem munkatársai. A Római-parton két kilométer hosszú, gátat erősítő földtámaszt kell elszállítani, ezen a fővárosi önkormányzat megbízásából három munkagéppel dolgoznak. Pesti Imre jelezte: arra kéri a főpolgármestert, hogy gyorsítsa meg a folyamatot, hogy lehetőség legyen hétvége előtt átadni a Nánási utat és a Királyok útját.
   
Intenzíven dolgoznak a Margitszigeten - mondta a kormánymegbízott, hozzátéve, hogy a fertőtlenítés és a vízminták vizsgálata még tart. Megerősítette a korábban elmondottakat, hogy szerdától meg lehet közelíteni az Árpád-híd felől a Danubius Hotelt és közvetlen környezetét. Pesti Imre arról is beszámolt, hogy a XXII. kerületben kilencven százalékban végeztek a fertőtlenítéssel, a XIII. és a IV. kerületben pedig félkész a folyamat, hétvégéig befejezik.
   
Földi és légi szúnyogirtás is várható a napokban, a méhekre való tekintettel este tíz óra után. Hétfőn a XXI. és a XXII. kerületben elvégezték a földi permetezést, kedden a III. kerületben dolgoznak, szerdán a XIII.-ban és a IV.-ben, csütörtökön a IX., a XX. és a XXIII. kerületben, pénteken pedig a Népligetben és a Városligetben. Légi irtás elsősorban az ártérben és a hullámtérben lesz péntek kora este - ismertette a kormánymegbízott. Pesti Imre kitért arra is, hogy folyamatos a homok és a zsákok elszállítása, a mintegy másfél millió felhasznált zsák kétharmadát már elvitték a partoktól. A következő egy-két napban ezzel is végeznek - tette hozzá.
   
Palotai Zsolt Gábor, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta: a Népszigeten napi 24 órában szivattyúznak, a Margitszigeten a bontást koordinálják, és a Római-parton is részt vesznek a munkálatokban. Hétfőn befejezték a Római-parti magánlakások és egyéb területek szivattyúzását is - ismertette.

(MTI - fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések