ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Megszakadásig

Sejtettem én, csak valamilyen félreértés lehetett, hogy a múlt hét végén arról tájékoztattak a hírközlő eszközök, hogy megszakadtak a kormányt leváltani vágyó ellenzéki erők közötti tárgyalások.
Létrehozva: 2013. augusztus 23., 10:59
nyomtat küld

Inkább arról lehetett szó, hogy a magas felek már-már megszakadtak a tárgyalások okozta intellektuális erőfeszítéstől, mert olyan szakszerűen és intelligensen, mint a magyarországi baloldal, a világon senki más nem tud tárgyalni és egyeztetni – érthető, hogy egy idő után kimerülnek –, ezért kénytelenek voltak rövid, átmeneti szünetet beiktatni. (Csak Gyurcsány Ferenc tárgyalt ezen idő alatt is folyamatosan, igaz, vele előtte sem állt szóba senki, de a Demokratikus Koalíció elszánt elnökét efféle apróságok nem befolyásolhatják.)

A „megszakadtak a tárgyalások” nem szép kifejezés, van benne valami hőzöngő sértettség, mintha a tárgyalást abbahagyó felek holmi korlátolt, fafejű, megegyezésre képtelen tahók lennének, nem olyan kifinomult, racionális, kompromisszumkész, diplomáciai érzékkel megáldott demokraták, mint amilyen a Bajnai, a Mesterházy, a Molnár Zsolt, a Szigetvári Viktor vagy a Tóbiás József, s persze a Szanyi, aki nem tagja ugyan a tárgyaló delegációnak, de tolerancia és diplomáciai érzék dolgában szintén nagyon jól áll. Ma bizonyságot nyert, hogy igazam volt a megszakadást illetően, hiszen ismét összeülnek az MSZP meg az Együtt–PM küldöttei, és felfrissülten, újult erővel ott folytatják, ahol egy hete abbahagyták.

Az ilyen baloldali összefogásokban az a szép és felemelő, hogy ők csak és kizárólag a szigorúan ellentmondásoktól mentessé egyeztetett programok alapján kötnek szövetséget, mert anélkül olcsó hatalmi kufárkodás lenne az egész. Nos, a Gordon meg az Attila – az árva, egyszerű nép, már csak ilyen közvetlenül, a keresztnevükön szokta szólítani őket – olyannyira közös nevező alá simították pártjaik programjait, hogy az esetleges ellentmondások már csak látszólagosak, igazából csak a kekeckedő kormánypártiak veszik észre, akik már a kákán is csomót kerestek. Csak nekik látszik valamiféle ellentétnek, hogy a Bajnai Gordon károsnak és blöffnek nevezte a rezsicsökkentést, míg az MSZP a jelenleginél 150 százalékkal nagyobb rezsicsökkentést vár el (ettől a kormánytól).

Ugró Miklós teljes írását a Magyar Nemzet pénteki számában olvashatják.

(Magyar Nemzet, 2013. augusztus 23.)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések