ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Tarlós: Kommunikációs játék a sziget és a Római-part körül kialakult helyzet

Nem az idegenforgalmi adó volt a motiváció, a főváros azokat a hatásköröket kapta most meg, amelyek lehetővé teszik a sziget fejlődését - mondta a főpolgármester a Ma Reggelben.
Létrehozva: 2013. szeptember 4., 13:03
nyomtat küld

Jóváhagyta a Margitsziget átadás-átvételi eljárásának menetét és a Sanghajjal kötött testvérvárosi megállapodást a Fővárosi Közgyűlés. Az Országgyűlés döntése nyomán a Margitsziget július 20-án került a fővárosi önkormányzat közvetlen igazgatása alá a XIII. kerülettől. Visszavonta a Fővárosi Közgyűlés azt a határozatot, amely szerint Tormay Cécile írónő nevét vette volna fel egy II. kerületi közterület, valamint a következő, szeptember végi ülésén újratárgyalja a Madách Színház vezetőjének prémiumára vonatkozó, kedden felfüggesztett javaslatot. A Jobbik hanyag kezelés miatt feljelentést tesz, mert törvénysértőnek tartja, hogy a Fővárosi Közgyűlés prémium kifizetését tette lehetővé a Madách Színház igazgatójának, miközben veszteséges az intézmény.

Tarlós István az m1 Ma reggel című műsorában

Az esettel kapcsolatban Tarlós István az M1 Ma reggel című műsorában úgy fogalmazott: „az egyik ellenzéki párt megfenyegette a komplett Közgyűlést, hogy feljelentést tesz”. A főpolgármester szerint a közeledő választási kampány kapcsán „mondvacsinált cirkuszokat csinálnak”. Beszámolt arról is, hogy az önkormányzat jogászai még egyszer felülvizsgálják a kifizetés szabályosságát. Arra a felvetésre, hogy közben két, a jobboldalhoz köthető színházigazgató, Nemcsák Károly és Dörner György már megkapta a prémiumát, Tarlós úgy reagált: a kérdés tökéletesen rávilágított a premizált színházigazgatók "arányosságára", hiszen a 15 színházigazgatóból kiemelték a két "jobboldalit".

Fejlesztések

Garanciákat adni arra, hogy Budapest kezelésében milyen fejlesztések valósulnak majd meg a Margitszigeten, nem lehet – mondta Tarlós István, aki emlékeztett arra is, hogy az elmúlt 20 évben a területen nem történt semmi. Az interneten egyébként már négy hónapja megtalálható a Margitsziget fejlesztési koncepciója - tette hozzá a főpolgármester, aki szerint „kommunikációs játék” a sziget és a Római-part körül kialakult helyzet is. Mindkét területre elkészült egy fejlesztési koncepció, idén a Margitszigeten megújult a víztorony, a szabadtéri színpad és a szökőkút is – sorolta a főváros vezetője. Ezeket a folyamatok lassította eddig a XIII. kerület az engedélyezésekkel – fűzte hozzá Tarlós István, aki szerint az ügyben "politikai félelemről" van szó. Nem az idegenforgalmi adó volt a motiváció – hangsúlyozta Tarlós István kérdésre válaszolva -, a Margitsziget mindig is a főváros százszázalékos tulajdona, ott a XIII. kerületnek egy négyzetcentimétere sem volt, azokat a hatósági hatásköröket kapta most meg a főváros, amelyek lehetővé teszik a sziget fejlődését - tette hozzá.

Át kell hangolni a közlekedési lámpákat

A főpolgármester a Ma reggelben azt mondta, gyanúja szerint a BKK elkezdte heccelni a biciklistákat a lámpák áthangolása kapcsán, Tarlós István ugyanis nem érti, miért rontaná a biciklisek esélyeit az autósok zöld hulláma. A lámpákat át kell hangolni, és talán túl sok közlekedési lámpa is van a fővárosban – mondta a városvezető, aki hangsúlyozta: a Fidesz az elmúlt három évben többet tett a kerékpáros közlekedésért, mint bárki az azt megelőző nyolc év alatt. Tarlós István elmondta is, segítséget kapott a 4-es metró építése az engedélyezési eljárás felgyorsításával, így több lehetőség marad a műszaki-pénzügyi befejezésre. A szerződéseket sikerült „kiegyenesíteni”, a megegyezéseket a kormány határozatban jóváhagyta – fűzte hozzá. Kijelentette, hogy amennyiben semmi rendkívüli nem történik, három év megfeszített munkája után, jövő tavasszal a négyes metró első szakasza átadható lesz.

(hirado.hu-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések