ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Átadták a zalakarosi fürdő fedett gyermekrészlegét

A vendégéjszakákat tekintve stabilan a tíz leglátogatottabb magyarországi célpont egyike Zalakaros, amely egyre előkelőbb helyet foglal el a turizmusban - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára vasárnap a zalakarosi fürdő új részlegének avatásán.
Létrehozva: 2013. szeptember 15., 14:38 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 15., 15:44
nyomtat küld

Lenner Áron a több mint 300 millió forintból megvalósított kétszintes Vízipók-Csodapók gyermekvilág beruházása kapcsán arról is beszélt, hogy idén 7 százalékkal bővült a hazai turizmus hozzájárulása a nemzeti össztermékhez. A növekedés elsősorban a belföldi, Széchenyi Pihenőkártyás költéseknek köszönhető, a kártyára a munkáltatók már több mint 100 milliárd forintot töltöttek fel dolgozóik számára - tette hozzá.
   
Manninger Jenő (Fidesz-KDNP), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke arra emlékeztetett, hogy a Gránit Gyógyfürdő Zrt. a Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP) 2,6 milliárdos, a balatoni kiemelt övezet turisztikai attrakcióinak fejlesztését célzó keretből pályázott az új beruházására. Utalt arra is, hogy a fejlesztés a munkahelyteremtést is szolgálja, de leginkább a családbarát turizmus növekedését teszi lehetővé.
   
A zalakarosi fürdő történetét felelevenítve Novák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester felidézte, hogy 1965-ös megnyitása óta már több mint 21,5 millió vendég kereste fel a létesítményt. Tavaly nyárra készült el a szabadtéri Vízipók-Csodapók gyermekvilág, idén augusztusban pedig már a fedett részlegében is elindult a próbaüzem, s mindennek köszönhető, hogy soha annyi gyermek nem látogatta még a fürdőt, mint mostanában.
   
Szólt arról, hogy a város és a többségi tulajdonában lévő fürdő további beruházásokat is tervez. A következő fejlesztés az elfolyó termálvíz hasznosítására épülő termáltó és ökopart megvalósítása lesz.
   
A zalakarosi fedett gyermekrészleg - amelynek átadását Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Médiatanács áprilisban elhunyt zalaegerszegi származású elnöke születésnapjához időzítettek -   egy csaknem 600 millió forintos beruházás első részeként valósult meg. A fejlesztéshez 220 millió forintot biztosított a NYDOP, a fennmaradó összeget saját forrásból és hitelből teremtette elő a fürdő.
   
A kétszintes gyermekvilágban egyebek mellett függőhidakkal összekötött medencéket, élményelemekkel felszerelt vizes játszóteret alakítottak ki, de családi szaunát és éttermet is létrehoztak. A családi wellness-szolgáltatások fejlesztése keretében a következő ütemben decemberre készül el a legrégebbi, 1975-ben épült fedett fürdő korszerűsítése.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések