ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Megújulnak Kecskemét kulturális intézményei

Több milliárd forint összegű beruházások révén megújulnak Kecskemét kulturális intézményei, új közösségi terek jönnek létre, megerősödtek a megyétől a városhoz került műhelyek. Erről Zombor Gábor polgármester beszélt az MTI-nek szerdán.
Létrehozva: 2013. szeptember 25., 16:13 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 25., 16:21
nyomtat küld

A kulturális intézményeink felújítása a Bozsó-házzal kezdődött, amely egy mintegy 400 millió forintos beruházással az egyik legaktívabb kulturális helyszín lett – mondta Zombor Gábor. Hozzátette: a felújított Bozsó-házban nemcsak helytörténeti kiállításokat, hanem időszakos kiállításokat rendeznek, emellett oktatási funkciót is ellát a hely.    

A város egyik legrégebbi építészeti emléke, az 1700-as évek közepén épült egykori Klapka-ház Bozsó János Munkácsy-díjas festőművész alkotói helye volt, egyben a városra hagyott gyűjteményének kiállítóhelye.
   
A polgármester szerint Kecskemét kulturális arculatát tovább színesíti az egykori Városi Mozi százéves épületének több mint félmilliárd forintból megvalósuló felújítása. Itt a Katona József Színház kamaraszínháza kap helyet. Zombor Gábor a város egyik legfontosabb kulturális intézményének, az egyik legszínvonalasabb repertoárral rendelkező vidéki teátrumnak nevezte a Katona József Színházat.
   
Az idén átadott, mintegy kétmilliárd forintból felújított Rákóczi út kulturális, közösségi korzóvá válását segíti, hogy az egykori főutcán egy műemlék jellegű épület felújítása kezdődik meg. A polgármester a legfrissebb beruházással kapcsolatban kiemelte: 600 millió forint összegű felújítás és átépítés eredményeként az épületben egy ifjúsági központ jön létre, kiállítóterekkel, multifunkcionális egységekkel.    

Zombor Gábor szerint alapvető változást jelentett, hogy a közigazgatás átszervezése során a városhoz került a Zománcművészeti Alkotóház, a Nemzetközi Kerámia Stúdió és a Forrás folyóirat szerkesztősége. "Ezek a művészeti műhelyek a városi tulajdonban az elmúlt időszakban meg tudtak erősödni, ki tudták terjeszteni a működésüket, nagyobb nyilvánosságot kaptak, bekapcsolódtak a kecskeméti közéletbe" – fűzte hozzá.    

A városhoz került a Katona József Múzeum is, amelyik egyre aktívabb a régészeti feltárások területén, valamint a kiállítások szervezésében is. A városvezető fontosnak nevezte, hogy azok a hagyományos kecskeméti kulturális események, amelyeket jobbára városi érdeklődők látogattak, szélesebb nyilvánosságot kapjanak és az ország más településén élők és a külföldiek is megismerjék és látogassák.
   
"Elsősorban a Kodály Fesztiválra, a Népzenei Fesztiválra és a Hírös Hétre gondolok, ezek gyökerei visszanyúlnak a múltba, megrendezésükben komoly és eredményes szerepet vállal a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Fesztiválirodája" - jegyezte meg.
   
Zombor Gábor fontosnak nevezte a Debrecennel és Balatonfüreddel kialakított kulturális együttműködését, amelyet egy évre kötöttek, de a kapcsolatok tartóssá válhatnak. Hozzátette: tervezik, hogy Szolnokkal is hasonló együttműködési megállapodást kötnek.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések