ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

"Nagy eredményeket értünk el"

Több millió család életét napi szinten tettük könnyebbé. Újraírtuk az Alaptörvényt. Elfogadtattuk az Európai Unióval, hogy mi szabjuk meg a magunk életét itt Magyarországon - jelentette ki Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke felszólalásában szombaton, a Fidesz 25. tisztújító kongresszusán, a Millenárison. Képgalériánk megtalálható itt.
Létrehozva: 2013. szeptember 28., 15:05 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 29., 10:35
nyomtat küld

Pokorni Zoltán felidézte, a második Orbán-kormány az elmúlt három évben csökkentette a rezsiterheket, támogatta a családokat, lehetőséget teremtett a határon túli magyaroknak, hogy magyar állampolgársághoz jussanak, az infláció pedig jelenleg történelmi mélyponton van.

Pokorni Zoltán beszéde a Fidesz kongresszusán

Tényleg nagy eredményeket értünk el. Bármelyik miniszterelnök megirigyelné, mindazt, amit az elmúlt három évben Magyarországon elvégeztünk. Több millió család életét napi szinten tettük könnyebbé. Újraírtuk az Alaptörvényt. Elfogadtattuk az Európai Unióval, hogy mi szabjuk meg a magunk életét itt Magyarországon – sorolta a kormánypárti honatya, aki úgy fogalmazott: „azt is mondhatnánk, hogy jól állunk.”

Pokorni Zoltán - kitérve a legfrisebb közvélemény kutatásokra - arról tájékoztatott, a Fidesz 52 százalékon, a szocialisták 20 százalékon állnak. Bármikor szívesen fogadtunk volna erre, két és félszer nagyobb a Fidesz tábora, mint a szocialistáké – hangsúlyozta a fideszes politikus. Pokorni Zoltán szerint nincs behozhatatlan politikai előny. A Fidesz eddigi történetének legnehezebb feladata előtt áll: hogy kell kormányról nyerni. Hogy ellenzéki pozícióból hogy kell nyerni, azt már tudjuk. Kormányról még sosem nyertünk. A feladat az, hogy Magyarország legkevésbé megfogható választói közönségét megnyerjük magunknak – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt alelnöke.

Fotók: fidesz.hu

A politikus úgy folytatta, 900 ezer bizonytalan szavazó van ma Magyarországon. Hozzátette, a politikában nem lehet megmondani, „mi az az impulzus, ami a bizonytalan szavazókat tömbbé szervezi.” Lelkünkre kell kötni: sem a választási harcban, sem a győzni akarás túlcsorduló hevületében nem engedhet meg magának senki önhitt szavakat, a másikat a méltóságában sértő, becsmérlő szavakat, durvaságot – húzta alá Pokorni Zoltán, aki Ferenc pápát idézve arról beszélt : keresztény ember nem lehet antiszemita.

Magyarország legnagyobb politikai erejéhez méltatlan kijelentéseket nem tehet senki - szögezte le az előző gondolathoz kapcsolódóan Pokorni Zoltán, megjegyezve: magunk miatt kell ezt tennünk, hiszen „azért vagyunk udvariasak a másikkal, mert magunkat tiszteljük benne”.

Mindannyiunkat a Jóisten teremtett. Nem egyformának, de egyenrangúnak. Ez Magyarország legnagyobb politikai ereje: nagyok vagyunk és nagyon sokfélék – mutatott rá a Fidesz alelnöke, aki szerint megtanulták azt, hogy ezt a sokféleséget hogyan kezeljék. Rámutatott, míg a Fidesz politikai riválisai szétaprózódtak, addig a kormánypárt nem engedheti ezt meg magának. Meg kell tanulnunk azt a tartást, azt a méltóságot, ami abból fakad, hogy nem kell mindenben egyet értenünk – mondta Pokorni Zoltán, aki úgy fogalmazott, „nem kell ugyanazt szeressük minden tekintetben, elég, ha néhány alapkérdésben egyet gondolunk. Hiszünk a szabadságban, a hazánkban, és abban, hogy Magyarországnak az önrendelkezését kell megerősítenünk – emelte ki a Fidesz alelnöke.

Be kell bizonyítanunk a bizonytalan szavazóknak és a támogatóinknak nemcsak azt, hogy erősek vagyunk, és meg tudjuk őket védeni és bárkivel szembe szállunk a haza érdekében, hanem azt is, hogy képesek vagyunk meghallgatni a másikat, képesek vagyunk kompromisszumot kötni. Hogy nemcsak erős ez a politikai család, hanem méltányos is. Ha úgy tetszik, a nyugodt erőt kell felmutatnunk az előttünk álló hat-hét hónapban – zárta beszédét Pokorni Zoltán.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések