ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

"A rezsicsökkentés ügyében el fogunk menni akár a falig is"

Úgy tűnik, hogy az emberek csak a Fideszre és szövetségeseikre számíthatnak a rezsicsökkentés ügyében – jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentés ellenőrzéséért felelős munkacsoportjának vezetője a párt tisztújító kongresszusán. Képgalériánk megtalálható itt.
Létrehozva: 2013. szeptember 28., 12:52 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 29., 10:37
nyomtat küld

2010-ben Magyarország nem volt a maga ura, kapzsi bankok, telhetetlen multik és brüsszeli bürokraták diktálták a feltételeket, a baloldal pedig lepaktált velük – fogalmazott Németh Szilárd. A politikus hozzátette: mi, magyarok azonban úgy döntöttünk, hogy véget vetünk a sarcok és kudarcok korszakának. Mint mondta, ma már növekszik a gazdaság, sikerült megállítani az államadósság növekedését, alacsony a hiány, hazánk kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, a kormány visszafizette az IMF-hitelt, és rekordalacsony az infláció.

Németh Szilárd beszéde a Fidesz kongresszusán

Ugyanakkor rámutatott, sokan nagyon nehéz körülmények között élnek. A mi feladatunk az, hogy az ország egyre jobb teljesítménye számukra is reményt és lehetőséget adjon, ezért is határoztuk el többek között a rezsicsökkentést. Azért, hogy azok, akik összefogásukkal, munkájukkal, hitükkel és kitartásukkal lehetővé tették az ország jobb teljesítményét, most visszakapjanak valamit abból, amit a baloldali kormányok elvettek tőlük – jegyezte meg.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a rezsicsökkentés a Fidesz politikájának sarokköve, egyúttal emlékeztetett arra, hogy a baloldali kormányok döntéseikkel mindig a szolgáltatóknak kedveztek, és emelték a rezsiárakat. „Az elvtársak a hatalomban mindig mást cselekszenek, mint amit  megígérnek a kampányban” – mondta Németh Szilárd.

2010-ig azért voltak nálunk a legmagasabbak a rezsiköltségek, mert a magyar fogyasztóknak kellett megfizetni a szocialisták által privatizált cégek extraprofitját – emelte ki. A Fidesz rezsicsökkentés ellenőrzéséért felelős munkacsoportjának vezetője leszögezte, a rezsicsökkentéssel minden család jól járt, Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy azonban számos alkalommal támadta ezt az intézkedést. Ellenünk hangolják az uniós intézményeket, szövetséget kötnek a külföldi cégekkel –sorolta.

Úgy tűnik, hogy az emberek csak a Fideszre és szövetségeseikre számíthatnak a rezsicsökkentés ügyében.  A Fidesz pedig továbbra is számít a közös fellépésre, az összefogás erejére – jelentette ki. Hozzáfűzte, a lakosság aktív támogatása nélkül ma nem lehetne rezsicsökkentés, és egyúttal köszönetet mondott a szimpatizánsoknak, aktivistáknak, és mindenkinek, aki aláírásával támogatta az ügyet.

Úgy fogalmazott, elhatározták, hogy a rezsicsökkentés ügyében „el fogunk menni akár a falig is”. Tájékoztatott, ennek érdekében meg kell alkotni a közműszolgáltatási törvényt, át kell dolgozni a fogyasztóvédelmi törvényt, és „be kell betonoznunk a rezsicsökkentés politikáját, ezért alkotmányos garanciákra is szükség lesz”.

Szólt arról is, hogy nagy ellenállásra számít a baloldal és az energiaszolgáltatók részéről. Valóságos rezsiharcot kell majd megvívnunk; az emberek szemszögéből ez lesz a 2014-es választások igazi tétje – hangsúlyozta, kiemelve: csak együtt tudjuk megvédeni a családok anyagi biztonságát és hazánk gazdasági függetlenségét.” Magyarország nem hagyja magát! – húzta alá.

Németh Szilárd beszédét követően javaslatot tett egy politikai nyilatkozat elfogadására a rezsicsökkentés védelmében, melyet a küldöttek egyöntetűen elfogadtak.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések