ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Megújulnak a Kaposvár környéki parkerdők

Megújulnak a Kaposvár környéki parkerdők, ezek egyikét, az Európai Unió támogatásával 50 millió forintból megújult Gyertyánosi Parkerdőt pénteken adták át ünnepélyes keretek között.    
Létrehozva: 2013. október 5., 10:08
nyomtat küld

Barkóczi István, a Somogy megye erdeinek felén - 80 ezer hektár állami tulajdonú erdőterületen gazdálkodó - Sefag Erdészeti és Faipari Zrt. (Sefag Zrt.) vezérigazgatója az átadáson arról tájékoztatott, hogy az idén 600 millió forintot költöttek a Kaposvár környéki, illetve somogyi parkerdőkben fejlesztésekre.
    
Kaposvárt körbeveszik a parkerdők, így nemcsak a Gyertyánosi parkerdőben, hanem a környéken máshol is rendbe tették, fejlesztették a kirándulóközpontokat - mondta a vezérigazgató. Példaként a Deseda-Gombás Parkerdőt és a Tókaji Parkerdőt említette. Előbbiben egy kalanderdőt hoznak létre - már felújították a tornapályát, pihenőhelyeket alakítottak ki a nordic walking pályán -, az utóbbiban pedig felújították a szigetre vezető fahidat, a filagóriát, és a forrás környezetét is rendbe tették. A zrt. vezérigazgatója jelezte, jövő őszre a Zselic szívében, Kardosfán elkészül egy egyedülálló csillagvizsgáló.    
    
Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere a megújult parkerdő avatásán azt hangsúlyozta: "a természet mindig jó befektetés, mert örök érték". A környéken négy parkerdő is várja a kirándulókat, és mindegyik más élményt, vonzó programokat kínál az odalátogatóknak - mondta a városvezető.
    
A Gyertyánosi Parkerdőben most lezárult fejlesztések keretében megszépült a filagória, a kültéri kemence, a Négy testvér-forrásnál kijavították a fahidat és a gyalogösvényt is rendbe tették, így a parkerdőt gyalogosan, vagy helyi járatos autóbusszal érkező turisták is könnyen meg tudják közelíteni. A tájékozódást új információs táblák segítik, és a környéket népszerűsítő kiadványok is készültek.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések