ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Felavatták Szent Hildegard szobrát Hódmezővásárhelyen

Felavatták Szent Hildegard 12. századi benedek-rendi német apáca szobrát szombaton a hódmezővásárhelyi Szent István téren.
Létrehozva: 2013. október 5., 17:42
nyomtat küld

  A szobrot Siegfried Keppler és Monika Keppler adományozta az alföldi városnak Hódmezővásárhely és Ulm húszéves kapcsolata alkalmából. Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, a magyaroknak és a hódmezővásárhelyieknek fontos, hogy német barátaik legyenek. Nemcsak azért, mert a városban német vállalatok emberek ezreinek adnak munkát, hanem azért is, mert első királyunk német földről választott magának feleséget, így kapcsolatunk ezeréves és családi.
    
Kevés olyan szoros barátság létezik Európában mint a magyar és a német. Ez így volt a nehéz időkben és így van a békés Európában is – mondta a fideszes politikus. Hozzátette: ma azt kívánhatjuk, ez a barátság tovább erősödjön.
    
Az adomány nagyvonalú és szimbolikus: Szent István terére Szent Hildegard szobra került, államalapító királyunk terére egy németek által tisztelt szenté – fűzte hozzá Lázár János.
    
Szent Hildegard képes volt sebeket gyógyítani; aki ismeri Magyarországot, tudja, sok olyan régi sebünk van, amelynek gyógyírra van szüksége – fogalmazott az államtitkár.
    
Siegfried Keppler, Ulm város tanácsosa elmondta, a katolikus egyház az egyháztanító asszony és Európa védőszentje címet adományozta Szent Hildegardnak, de ezt megelőzően is komoly tiszteletnek örvendett a nép körében.
    
Az egykori benedek-rendi apácát nemcsak a katolikus egyház tiszteli szentként, hanem az anglikán és evangélikus egyház is megemlékezik emléknapjáról – közölte a tanácsos.
    
Szent Hildegard – a középkor egyik nagy női szentje – 12. századi német apátnő volt, aki vallásos látomásairól, kinyilatkoztatásairól szóló művei mellett természettudományos és gyógyászati műveket is írt, költeményeket és zenét is szerzett.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések