ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Sarm-es-Sejkkel kötött testvérvárosi megállapodást Hévíz

A turisztikai együttműködésen kívül a kultúrától a gazdaságon át a sportig több területre kiterjedő kapcsolatok kiépítésére számít az egyiptomi Sarm-es-Sejk, az üdülőhely polgármestere kedden Hévízen kötött testvérvárosi megállapodást a fürdőváros polgármesterével.
Létrehozva: 2013. október 8., 18:28
nyomtat küld

Háled Fúda tábornok, Dél-Sínai tartomány kormányzója és egyben Sarm-es-Sejk polgármestere egyiptomi üzletemberek, főként szállodatulajdonosok képviselőivel látogatott el Hévízre. A testvérvárosi megállapodással kapcsolatban azt mondta: ez adhat alapot kulturális, gazdasági, mezőgazdasági, ipari, turisztikai, orvosi, illetve a sport területére kiterjedő kapcsolatokra "a két, természeti értékeit tekintve hasonló adottságú város között".
    
A kormányzó kifejtette: a keleti és nyugati kultúra örökségét ötvöző Hévízt, illetve a Vörös-tenger partján fekvő üdülővárost több hasonlóság is összeköti: a több ezer éves civilizáció, a nemzeti parkok közelsége, valamint a víz. Mint mondta, az egyiptomi város szándéka az integrált szabadidős turizmus megteremtése, és reményét fejezte ki, hogy a testvérvárosi kapcsolat mindkét irányban segíti a turisták számának emelkedését.
    
Sarm-es-Sejket úgy mutatta be, mint olyan várost, amelynek fejlett turizmusa van, számtalan nemzetközi konferenciának ad otthont, királyok, uralkodók egyik kedvelt pihenőhelye.
    
A vetítettképes bemutatón elhangzott: a saját repülőtérrel is rendelkező tengerparti városban 382 szálloda található, egyszerre 132 ezer vendéget tudnak elhelyezni. Tavaly 3,1 millió vendéget fogadtak, és csaknem 7 millió vendégéjszakát regisztráltak.
    
Papp Gábor, Hévíz polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy Hévíz számára nagy megtiszteltetés az egyik legismertebb egyiptomi várossal megállapodást kötni, és a kapcsolatfelvétel összhangban van a kormány keleti nyitás programjával. A leginkább példaértékű a turizmuson túl a jelentős történelmi örökség és a hagyományok bemutatása a világnak - tette hozzá.
    
Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott úgy fogalmazott: ami Egyiptomnak Sarm-es-Sejk, az Magyarországnak Hévíz. Mindkét város turisztikai vonzerejénél fogva több millió látogatót fogad, és ezzel nemcsak a város, hanem az ország hírnevét is messzire viszik - mondta.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések