ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Szombathely és a városban működő cégek együttműködése a fiatalok érdekében

Szombathely és a szombathelyi cégek is visszavárják azokat a fiatalokat, akik az ország felsőoktatási intézményeiben tanulnak: az őket segítő ösztöndíjprogram támogatásáról írt alá együttműködési megállapodást kedden ünnepélyes keretek között a városházán a hat legnagyobb szombathelyi cég és a város önkormányzata.
Létrehozva: 2013. október 8., 18:43
nyomtat küld

Az önkormányzat által indított Szombathely visszavár elnevezésű ösztöndíjprogramba a megállapodás aláírásával bekapcsolódott a BPW-Hungária Kft., az LUK Savaria Kft., a Jabil Circuit Magyarország Kft., a TDK-Epcos Kft. és a Delphi Hungary Kft.
    
Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere az ünnepélyes aláírás előtt hangsúlyozta: az együttműködésbe bevont cégek jelzései alapján alakítják azoknak a hiányszakmáknak a körét, amelyekben olyan szombathelyi, Vas megyei kötődésű hallgatókat támogatnak ösztöndíjjal, akik vállalják, hogy a diploma megszerzése után visszatérnek, és a meghatározó fontosságú szombathelyi cégeknél elhelyezkednek el.
    
A cégek az együttműködési megállapodásban vállalták, hogy az ösztöndíjban részesülő hallgatók számára lehetővé teszik, hogy szakmai gyakorlatukat náluk végezzék, munkaerőigényeikről pedig folyamatos tájékoztatást nyújtanak.
    
A főként az autóalkatrész-gyártásban és elektronikai iparban érdekelt szombathelyi cégek vezetői egybehangzóan megfogalmazták, hogy elsősorban műszaki középfokú és felsőfokú szakképzettséggel rendelkező munkavállalókra lenne szükségük, a legtöbben mérnököket alkalmaznának.
    
Fontos azonban számukra az is, hogy a náluk dolgozó szakemberek egészségügyi ellátása, gyermekeik taníttatása biztosított legyen. Így nem kifogásolták azt sem, hogy a mérnökök mellett az ösztöndíjra óvodapedagógusok és háziorvos-jelöltek is pályázhattak, a felmérések szerint Szombathelyen ugyanis belőlük is hiány van.
    
Molnár Miklós (Fidesz-KDNP), Szombathely alpolgármestere elmondta: az együttműködési megállapodást aláíró hat nagyvállalat adja a város iparűzési adójának 45 százalékát, tehát az önkormányzat számára döntő fontosságú, hogy az együtt több ezer embert foglalkoztató hat cég hosszú távon Szombathelyen képzelje el jövőjét.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések