ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Felújítják a zalaegerszegi szociális otthont

Tavasszal kezdődhet meg Zala megye legnagyobb bentlakásos intézményében egy részleg teljes felújítása, amelyre 180 millió forintos támogatást nyert az intézmény.
Létrehozva: 2013. október 9., 11:39
nyomtat küld

A Zala Megyei Integrált Szociális Intézmény (ZMISZI) pózvai idősek otthonának felújításáról szólva Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) szerdán Zalaegerszegen sajtótájékoztatón elmondta: egy 1968-ban épült épület teljes átalakítása kezdődhet meg.
   
Az Új Széchenyi Program keretéből, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programból a bentlakásos intézményekre kiírt pályázaton elnyert 180 millió forintos támogatás száz százalékban fedezi a beruházás költségeit. A legnagyobb zalai, idősotthoni ellátást biztosító intézményben - ahol összesen 470 emberről gondoskodnak -, egyebek mellett étkezőt, foglalkoztatót és a látogatók fogadására alkalmas helyiségeket alakítanak ki, bővítik a betegszobákat és akadálymentes közlekedést biztosítanak a bentlakóknak.
   
Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott hozzátette: a pályázat sikere példa arra, hogy "miért nem kellett félni" az állami tulajdonba vételtől. A korábban a megyei önkormányzat, tavaly a megyei intézményfenntartó központ, most pedig már a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének (SZGYFZMK) fenntartásában működő intézmény megyei tulajdonban korában kétszer is sikertelenül pályázott a felújításra, amely most a kormány időspolitikájához illeszkedően újulhat meg - mondta.
   
Maróti Istvánné, a ZMISZI igazgatója elmondta: felújítandó épületkomplexumban jelenleg 90-en élnek, többségében magukat ellátni képtelen fekvőbetegek. A felújítás idejére ideiglenesen más intézményekben helyezik el őket.
   
Halász Gabriella, a SZGYFZMK igazgatója kifejtette: az év végéig előkészítik a közbeszerzést, eredményes lezárása esetén pedig jövő márciusban kezdődhet az átalakítás. A három telephely közül most egynek a felújítását végzik el, de pályázati tartaléklistán szerepel egy másik épületrész korszerűsítése, a harmadikat pedig energiaracionalizálási program keretéből szeretnék mihamarabb korszerűsíteni.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések